Политологът Димитър Димитров коментира в сутрешния блок на БНТ случващото

...
Политологът Димитър Димитров коментира в сутрешния блок на БНТ случващото
Коментари Харесай

Политолог гадае дали ГЕРБ ще остане на власт след хакването на НАП

Политологът Димитър Димитров разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия протичащото се в политическия живот у нас. По думите му, в световен мащаб най–важно е случилото се с Национална агенция за приходите. Той подсети по какъв начин CNN даже са разказали за хакерската офанзива у нас.

На въпрос дали може да има резултат за локалните избори, Димитров подсети, че относително ново нещо е отбраната на персоналните данни. По думите му, това обаче няма да има резултат на вота през октомври месец.

„ Има доста по–важни параметри на локалните избори “, сподели политологът.

„ Електронното гласоподаване сигурно има връзка с приключването на данни. За да има такова гласоподаване, би трябвало да има регистрация “, изясни той.

Относно машинното гласоподаване, Димитър Димитров съобщи, че това не е положително решение. По думите му, в Белгия изборите са най–скъпите, а в някои трети страни, в които го има, съществува друга изборна система.

При изразяването на политическа поддръжка има многообразние, разяснява още той.

„ Всичко това няма да се реши с въпроса ще има ли ЕГН-та или не “, добави Димитров и съобщи, че би трябвало партиите да начертаят линиите си.

"Очаквам ГЕРБ да остане преобладаващата партия у нас ", сподели още политологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР