Политологът Андрей Райчев се изказа остро срещу всяването на паника,

...
Политологът Андрей Райчев се изказа остро срещу всяването на паника,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Един безотговорен човек - генерал, сякаш изпитваше известно удоволствие да плаши

Политологът Андрей Райчев се изрече остро против всяването на суматоха, по отношение на ковид през последните 2-3 месеца.

" Те предизвикаха голямо всеобщо психотравматично положение на нацията. Но това не е единствено в България, а и цяла Европа, целия свят. " Ню Йорк Таймс " през вчерашния ден излиза с първа страница, която е с изписани 100 000 имена на мъртъвци. Каквото и да вършим, в случай че ние сме 100 души и умира един %, един ще почине. Но на 300 милиона страна.... Ако се съсредоточим върху това и показавме по какъв начин ги погребваме, по какъв начин има опашка за гробове, всеки ден ни споделят камиони, крепко ще се мре, един, мен в случай че питате, безусловно безконтролен човек - военачалник, стоеше пред нацията всеки ден и ни плашеше. Изпитваше дори и известно наслаждение да плаши, мен в случай че питате, тъй като първоначално плашеше интензивно и след това успяваше все по-пасивно и все по-малко да го прави. Както се взима властта от умопобъркан. Първо доста интензивно и нападателно, и след това бавно лека ", сподели той в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ".

" Какво прави Борисов в тази рецесия? Той следеше две неща - психотичното положение на народа си, и второто е Германия, и Европа - там отслабва и тук отслабва. Тоест, той не организира лична политика. Той организира политика на повишение на доверието сред хората и управлението. Това и стана, рейтинга му удари тавана, по едно време беше над 60, а в естествен миг е 20-25. Ако го харесват 1 милион души, в този момент станаха 2-3. И по този метод съумя да обезпечи някакво възприятие на хората на защитеност ", разяснява още той.

" Когато настъпи всеобщ боязън властта престава да е престиж. Тогава тя извади от джоба втора власт - здравната. Прилича малко на жреците или на религията. Когато има всеобщ боязън излиза един оракул и споделя две неща - ще пристигна краят на света, а в случай че искаш да се спасиш карай зад мене, прави еди си какъв обред. Не ни направиха ритуали ли - дезинфектанти, маски. Ти от самото начало държиш края на света в главата си. Това е властта на религията. Тя не прави казарма, учебно заведение, затвор, тя те кара от самото начало да мислиш за края, и по този начин непрестанно психясваш. Така те владее. Тук докараха в това положение, в което Римската империя си е сменила религията. Така е изглеждала - всеобщ великански боязън. И някакви каквито те избавят, само че в различен смисъл - не да си сложиш оръжието и щитовете да защитим града. Не. Дай всеобщ молебен, дай след мене, дай в пещерите. Това освен води до разпад на страната, това е признак за завършек на страната. И Европа претърпява доста тежък признак. Мутафчийски беше епископа. Той всеки ден излизаше и споделяше тези неща. Не ми се разяснява. Имаше други жреци - един мой сътрудник сановник социолог сподели: " 150 000 натрупа, в случай че вие на следващия ден разрешите еди си какво ". А няма даже 150 души. Сбъркано е 1000 пъти. Това е все едно да ви кажа, че сте висок километър и половина, или милиметър и половина висок. Един различен мой сътрудник съвсем социолог, изрече горделивост, че седим и треперим у дома ", ядоса се Райчев. 

" Комични са цифрите на тематика жертви. Абсурдни са. Даже патоанатомите настояват, че май изобщо няма такива. Реалността не е такава. Един мой съветски сътрудник сподели: " Като чуя рецесия и ме е позор от дядо ми и от татко ми. Все отново те са претърпели доста тежки времена - единият взел участие в Първата международна война, другият във Втората ", съобщи политологът.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР