Политолог обясни защо ще ходим на избори.С решението си да

...
Политолог обясни защо ще ходим на избори.С решението си да
Коментари Харесай

Политолог: Румен Радев иска още да управлява и затова ни изпрати на избори

Политолог изясни за какво ще вървим на избори.

С решението си да се връчи третия мандат на Българска социалистическа партия президентът Румен Радев изпраща страната със 100 км в час на нови избори. Това сподели за Агенция " Фокус " политологът Борислав Ангелов по отношение на решението на президента да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Според него е явно неговото предпочитание да ръководи още със служебния си кабинет и да не желае да се сформира постоянно държавно управление.

Прави го за пети път за две години, означи той. 

" Вече даже не се крие. С този си акт Радев се намесва интензивно и в партийния живот на Българска социалистическа партия. Най-вече по посока на идния конгрес на партията и персонално срещу Корнелия Нинова ", разяснява Ангелов с уточнението, че не е изненада, че дава третия мандат точно на тази политическа мощ.

" Българска социалистическа партия има решение да не взе участие в ръководство с мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а ГЕРБ с Българска социалистическа партия. Как изобщо президентът е виждал опцията да може Българска социалистическа партия да направи коалиция в границите на този парламент? Сметката не излиза по никакъв метод без гласовете на тези две обединения ", добави той. 

" На тази партия безусловно не може да се гледа като последовател на политиките на служебното държавно управление, каквото изискване сложи Илияна Йотова за връчване на трети мандат. Българска социалистическа партия беше действителната опция на политиките на служебното държавно управление - за пазаруване на още самолети, за нуклеарното гориво, дълготрайните контракти в областта на енергетиката, замразяването на приходите, всеобщите уволнения. За социалистите служебното държавно управление е антисоциално във висша степен. Как да се продължи политиката на всеобщото изчегъртване на нейните фрагменти от служебното държавно управление?, попита политологът. 

" С всеки един избор да даде мандата на Българска социалистическа партия той я удря електорално и нанася вреди на групировката. Това изобщо не жест към левите гласоподаватели. Какво значи жест? Преди да го предложи Корнелия Нинова като претендент за президент левите гласоподаватели не знаеха кой е той, нямаха визия за него ", сподели той.

" Все по-видно е, че станахме очевидци на един спектакъл, където президента, ГЕРБ и Политическа партия работиха за предварителни избори. Имаме блестящо разминаване сред думи и каузи ", акцентира Борислав Ангелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР