Политиците в Германия влязоха в остър спор, търсейки вина за

...
Политиците в Германия влязоха в остър спор, търсейки вина за
Коментари Харесай

Газгорещен дебат в германския парламент за разходите за енергия

Политиците в Германия влязоха в изострен спор, търсейки виновност за актуалната рецесия с цените на силата. Канцлерът Олаф Шолц загуби нормалното си самообладание, отправяйки рецензии към предходното държавно управление на Ангела Меркел, че е оставило страната в нестабилно състояние, като не е развило възобновимите енергийни източници.

Дебатът за бюджета се нажежи, откакто водачът на главната опозиционна партия ХДС, Фридрих Мерц, упрекна Шолц и неговите съдружни сътрудници, че са провалили немския народ на фона на енергийна рецесия и внезапния скок на цените.
Не подценявайте страната ни, не подценявайте жителите ѝ. И до момента в който ръководените от Християндемократическия съюз министерства не смятаха за никакъв проблем, че оборудванията за предпазване на газ в страната бяха празни предходната година, ние въведохме закони и наредби, които трансформираха обстановката.
Олаф Шолц, канцлер на Германия

„ Дори опозицията не съумя да хвърли личния си неуспех като проблем на новото държавно управление, ние го бяхме решили, преди те да схванат, че го има “, добави още Шолц.

В неделя канцлерът показа трети пакет от помощи на стойност 65 милиарда евро, който има за цел да облекчи допустимо най-вече жители. Сред ограниченията е заложена спирачка на цената на електрическата енергия, която ще подсигурява на потребителите закрепено количество електрическа енергия на цена, лимитирана от страната.

В прилежаща Австрия държавното управление на консерватори и Зелени одобри наредби за ограничане на цените на електрическата енергия, които ще влязат в действие от декември и би трябвало да облекчат семействата до юни 2024 г. Цената на тока ще бъде лимитирана до 10 евроцента на киловатчас и може да донесе на едно домакинство облекчение от към 500 евро годишно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР