Политиците трябва да започнат да казват само истината, за да

...
Политиците трябва да започнат да казват само истината, за да
Коментари Харесай

Коментар от автор на Deutsche Welle: Коронавирусът убива популизма

Политиците би трябвало да стартират да споделят единствено истината, с цел да забавят по-нататъшното разпространяване на ковид.
Бърз взор към Китай, откъдето произлиза новият ковид, демонстрира тъкмо по какъв начин нещата се объркаха. При първия симптом за съществуването на проблем - и във време, когато формалните лица имат единствения реален късмет да спрат разпространяването на вируса - ръководителите на Комунистическата партия на Китай вместо това избраха да скрият известията на лекари и учени, които целяха да вдигнат паника. Доказателствата за епидемията бяха унищожени, а обстоятелствата бяха отречени; национална зараза се трансформира в световна пандемия без явен краен излаз и хората по света започнаха все по-малко да имат вяра на своите държавни управления.
Опитът в Иран е сходен. По метода, по който управляващите там постоянно лъжат хората в продължение на десетилетия за други неща, държавните чиновници излъгаха и за COVID-19. Когато държавните чиновници със забавяне взеха решение да подхващат стъпки, с цел да лимитират разпространяването на ковид, те бяха изгубили всевъзможен смисъл и доверие. Досега, съгласно формалната статистика, към 2900 души в Иран са умряли от заболяването.
В Съединените щати администрацията първо се опита да показа COVID-19 като машинация, а по-късно - като нещо доста по-малко смъртоносно, в сравнение с предупреждаваха здравните чиновници. В последна сметка, оставен без различен избор, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше заставен да работи, защото коронавирусът бързо стартира да се популяризира в цялата страна. По този метод той не е пропусна опцията да обясни кристално ясно, че неговият главен приоритет е здравето на стопанската система на Съединени американски щати, а не на нейните жители . В момента страната има повече инфектирани от всички други народи.
Политиците в Германия и в целия Европейски съюз не престават да употребяват опита на медицински съветници по време на пандемията и да следват препоръките, които получават. Изглежда, че дните, в които националисти като партията " Алтернатива за Германия ", унгарският министър председател Виктор Орбан и някогашният вицепремиер на Италия Матео Салвини могат да диктуват политическия дневен ред са отминали към този момент. Настоящата обстановка сподели ясно, че когато нещата станат съществени, такива хора нямат какво да предложат на обществото.
Пандемията с ковид сподели, че политиците, които подценяват обстоятелствата и преследват известност и всеобщо утвърждение, в последна сметка ще би трябвало да платят висока цена . Това не важи единствено за Европейския съюз - годно е за целия свят.
И по този начин, когато огнището се забави благодарение на учените - можем единствено да се надяваме на това, хората най-сетне ще схванат, че истината има значение. Особено в политиката.
Още: " Български народен представител е болен от ковид "
Автор: Родион Ебигхаузен, Deutsche Welle; Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР