Политиците са ни подготвили коледен подарък – правителство. Убеден съм,

...
Политиците са ни подготвили коледен подарък – правителство. Убеден съм,
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Убеден съм, че ще има правителство този път


Политиците са ни подготвили коледен подарък – държавно управление. Убеден съм, че ще има държавно управление този път. Нещата узряха за това. Това съобщи някогашният ръководител на 39-то Народно събрание и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Този път ще имаме постоянен кабинет. Много ми се желае да е с цялостен мандат, само че не съм уверен. Пост не са ми предложили. Няма за по кое време, пошегува се проф. Герджиков. Усещането ми е, че ще бъде направена крачка в вярната посока. Сред депутатите ни има доста ерудирани хора. Зареден съм с оптимизъм. Ако не се случи и този път, хората ще ги санкционират, призна той, представен от novini.bg.

По думите му партийният нарцисизъм би бил единственият препъни камък.

Проф. Герджиков даде за образец Симеон Сакскобургготски, който в никакъв случай не е споделил неприятна дума за своите политически съперници. Сегашната коалиция, която се обрисува, ще е от четири обединения, което прави нещата не доста лесни. Въпреки това могат да бъдат доведени до дъно. Много е хубаво, че се направиха открити полемики. По този метод ще бъдат изпълнени обещанията към хората. Налице е баланс, счита проф. Огнян Герджиков.



Изключително значими са съветниците към политиците. Няма значение кой е министър, а с какъв екип от ще работи, акцентира той.

Има положителни специалисти в служебния кабинет, които могат да влязат в идващ кабинет, счита някогашният ръководител на Народно събрание. Такива са министрите Николай Денков, Стефан Янев и Гълъб Донев, даде образец проф. Герджиков.

Би било неточност да се закрие с лека ръка Специализираното правораздаване. Гешев не е най-страшното нещо в правосъдната система, уточни той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР