Политиците от традиционните партии в Европа призоваха избирателите да застанат

...
Политиците от традиционните партии в Европа призоваха избирателите да застанат
Коментари Харесай

Събитията в Австрия дават надежда на европейските политици от традиционните партии

Политиците от обичайните партии в Европа приканиха гласоподавателите да застанат против крайната десница, откакто изработен със скрита камера видеозапис смъкна от власт водача на Австрийската партия на свободата (АПС), което наруши броени дни преди изборите за Европейски парламент импулса измежду националистите.

Вчера, откакто оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе докара до разпадането на ръководещата коалиция, австрийският президент прикани да бъдат създадени предварителни парламентарни избори през септември, считан за най-близката допустима дата.

Щрахе подаде оставка в събота, откакто в публичното пространство се появи видеозапис, на който той разисква уреждането на публични поръчки в подмяна на финансови и политически услуги с жена, представяща се за племенница на съветски олигарх. Той призна, че видеото има " пагубни " последствия, само че отхвърли да е нарушавал закона или да е изпълнявал това, което се разисква на записа.

Крайнодясната АПС на Щрахе, която е част от ръководещата коалиция в Австрия от 2017 година, беше една от най-успешните партии измежду антиимигрантските и националистически политически сили, постигнали напредък в цяла Европа през миналите няколко години.

Лидери от обичайния политически набор от целия континент дадоха ясно да се разбере, че се надяват рухването му да даде отражение върху изборите на 23-26 май за Европейски парламент, надалеч надхвърлящо рамките на Австрия. АПС е част от съюз на европейски националистически партии отпред с водача на италианската групировка " Лига " Матео Салвини, който в събота провежда всеобщ протест в Милано дружно с партията на Марин Льо Пен от Франция Национален общ брой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР