Политиците ни не вървят нито напред, нито назад. В една

...
Политиците ни не вървят нито напред, нито назад. В една
Коментари Харесай

Д-р Ел Масри: Политиците ни така задълбаха надолу, че не могат да чуят хората горе

„ Политиците ни не вървят нито напред, нито обратно. В една точка са и дълбаят надолу, и колкото по-надолу слизат, толкоз по-трудно е им е да чуят и видят хората горе. Всеки ненавижда другия, а всички са дружно. Обединени за властта и разграничени, поради нея. През това време имаме голям брой унищожени стопански благоприятни условия и към този момент 30 години блян да зачертаваме всичко остаряло, даже да е положително и да започваме от кота 0 и все до нея стигаме, уви “. Това сподели в седмичната си графа „ Гражданско общество “, доктор Зияд Ел Масри.

Според негоот 1990 г.насам няма добавено нищо към остарялото ито е унищожено.

„ Не обърнахме внимание на междинната класа, която имаше опция в този интервал да се развие с цел да стане основа на положителната ни стопанска система. Преди 2 млн. българи да заминат зад граница, тези хора имаха фантазии, имаше повече млади и амбициозни жители. Докато всеки си разиграе политическата игра, тези хора ги изгубихме в интерес на развитите стопански системи и за жал на нас. Така без ясна рамка, без поредна политика след години откриваме, че освен липсват съществени производства, бизнесмени и постоянен бизнес, само че и доведохме до минимума родното земеделие. Щяхме да постъпим доста зряло, в случай че през тези години бяхме отстранили най-малко едно неприятно нещо, само че да съхраним положителните практики и образци от миналата политическа система. По целия свят, триумф е запазването на положителните неща от предишното, даже след Втората международна война, Германия не унищожи всичко от Хитлер. Напротив, положителните неща, заводите, инфраструктурата останаха и бяха надградени. Ние обаче сложихме линия на всичко от предишното и по този начин всякога. Затова не е за чудене, че туристическият бранш отново се оплаква. Той е част от незрелия модел на ръководство и е образец за доста други браншове “, сподели доктор Зияд Ел Масри.

По думите му, не е загадка, че върху това, което имаше по време на комунистическия режим, можеше да се гради и развива, вместо да се унищожи. „ Във всяка една партия по-късно имаше доста положителни политики, които всеки идващ жигосва като зло. Но вярно ли е да отхвърляме предишното? Който няма минало, не може да гради бъдеще. И ето част от нещата, които унищожихме - земеделие, значимите производства, пазарите отвън Европейски Съюз като страните от Арабския свят, Африка, Русия, Южна Америка, експорта на продукция, просветителната система, опазване на здравето. Всичко объркахме в желанието си всякога да започваме от кота 0. Нещо повече, започнахме настойчиво да дълбаем надолу като къртици, които с изключение на дупката не виждат нищо. Така се държат и нашите политици в този момент. Те дълбаят по най-важните тематики, кой от коя партия ще постави свои хора по места. И толкоз са задълбали в тези „ световни проблеми “, че слязоха подземен до там, че не могат нито да чуят, нито да видят хората горе, на земята “, сподели още Ел Масри.

Той вижда измежду аргументите за проблеми в туризма - цялостното заличаване на положителните практики в образованието в този бранш, а и също и на „ Балкантурист “. „ Това беше положителната основа положена върху протокола на качественото обслужване и услуги. Практиките ни бяха в страни като Швейцария, а туристите ни измежду международния хайлайф. Днес се оплакваме, а не предлагаме нищо, което да притегли висок клас туристи у нас. Изборът и на нашите сънародници е отвън страната. Опашките на границите за Гърция и Турция са големи, само че не виждаме техни туристи да намират причина да са тук. Прословутото ни гостолюбие, граничи с неуважително отношение. В фамилията значими са първите 7, в страната ни липсват първите 30. Преди 30 години България потегли в друга и неориентирана посока и от там се получиха тези през днешния ден забележими неналичия. Смешно е, че сме измежду дребните страни в НАТО и Европейски Съюз и даваме помощ за оръжие за Украйна. Същевременно купуваме оръжия от Съединени американски щати и даже не знаем, по какъв начин ще ги плащаме те първа. Чудно, за какво Гърция като член на НАТО отхвърли да дава оръжие, бази, а ето и тя е дребна като нас, или пък Дания… Защо никой не споделя и дума за отхвърли й да изпраща оръжия? И къде е България като пълноправен член? Ние не споделяме „ не “ за нищо “, разяснява още той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР