Политиците не трябва да коментират търговски сделки. С тази принципно

...
Политиците не трябва да коментират търговски сделки. С тази принципно
Коментари Харесай

Ефенди, не сме дебили!

Политиците не би трябвало да разясняват търговски покупко-продажби. С тази кардинално вярна теза водачът на хартия на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отхвърли да приказва за договорката, с която почетният ръководител на придвижването и де факто безспорен владетел там (а и не само) Ахмед Доган купи Топлоелектрическа централа " Варна ".
Принципно – това е основната дума. Защото политици да не разясняват търговски покупко-продажби е състояние единствено в извънредно развита народна власт, с безусловно транспарантно работещи институции, каквато България не е и няма да стане (скоро). Затова ще разясняваме и питаме – задочно, тъй като такива като Карадайъ приказват единствено пред медии, които НЕ им задават избрани въпроси.
И по този начин – договорката била обществена. След като е обществена, знае ли Карадайъ за какъв брой пари Доган купи Топлоелектрическа централа " Варна "? Ако не знае, дано кажем – за 3500 лв.! На някои хора в Народното събрание костюмите им са по-скъпи. А историята на договорката е следната – безусловно на ръба сред 2017 и 2018 година министърът на транспортна от държавното управление на Пламен Орешарски Данаил Папазов купи ТЕЦ-а – импровизирано за 48,5 млн. евро от ЧЕЗ, а ЧЕЗ беше купила мощността за 206 млн. евро през 2006 година. След това, в средата на септември стана ясно, че Папазов е продал собствеността на Доган. Това е станало посредством продажба на мажоритарен дял във компания " Сигда " ООД, посредством която Папазов закупи ТЕЦ-а. За Доган мажоритарният дял в " Сигда " коства 3500 лв. . Синът и дъщерята на Папазов остават с миноритарни дялов – за 800 лв. на името на Станислав Папазов и за 700 лв. на името на Ивелина Папазова. Така Папазов подсигурява финансово бъдещето на децата си.
Сега Карадайъ да вземе да каже съмнително ли е, че цялостен Топлоелектрическа централа бива платен за 3500 лв.? На Вас, уважаеми читатели, по какъв начин Ви се коства? Продавата старичкия " Опел Вектра ", чупите касичката със спестени стотинки за закуски и сте събрали парите! Ура, ура, ура – чисто, транспарантно, по закон!!!!
Да продължим в този момент с други въпроси – какъв брой тъкмо добър търговец е Доган, че да има такова събаряне на цената? Най-добрият на планетата?! Не, най-хубавият в галактиката?! Не, най-хубавият във Вселената! А какъв брой евентуално е това? Най-невероятното нещо на планетата?! Не, най-невероятното нещо в галактиката?! Не, най-невероятното нещо във Вселената! А кое е доста, но доста евентуалното в тази ситуация? Мъничко корупция?! Нормална си корупция?! Не, безогледна, нагла и безочлива корупция! И кой би трябвало да ревизира? Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКНОПИ), която другояче по този начин интензивно гони Десислава Иванчева, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков. Ако и Ахмед Доган бъде подгонен, ще има защо да бъде заловен - само че освен на хартия, както е проверяван Делян Пеевски!
Разбира се, тези въпроси не ги чухме в днешния утринен блок на Нова телевизия, тъй като в случай че водещият Виктор Николаев ги беше задал, щеше да отиде да работи като ководещ в начин на живот предаването на Ани Цолова. Но тъкмо в отговорите на тези въпроси, отговорите на такива въпроси за голям брой такива процеси в страната се крие цялостното излекуване на българското общество! Докато тези отговори ги няма, до момента в който не ги желаяме – гневно и изрично, с всички вероятни средства, няма да стане да имаме естествена страна. Ще имаме единствено едно общество, което от ден дневно затъва още повече и концентрира вниманието си върху проблеми, чиито дълготрайни решения може да станат факт само откакто решим въпроса с политиците, които се вършат на кардинални, само че в действителност (може да) са виждали правила единствено по малкия екран – не по нашата, естествено.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР