Политиците не могат да решат никой проблем на българското общество

...
Политиците не могат да решат никой проблем на българското общество
Коментари Харесай

Николай Колев - Босия: Гражданите да сменят политиците и да изберат програмен парламент

Политиците не могат да решат никой проблем на българското общество и страна, те имат други цели. Президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност и като се увери в тяхната непсопобност, да провежда кръгла маса от жители, които да заменят политиците. Кръглата маса да реши и да сътвори процчедурите за образуване на програмен парламент, който да размени настоящето Народно заседание.

Тези хрумвания разгласи на къса конференция в 34-ия ден от гладната си стачка дисидентът Николай Колев - Босия, който е към този момент много отпаднал и мъчно преносим. Той стартира митинга си с искане за оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпукане на Народното събрание даради корупцията в Пъътната инфраструктура и лобисткото и корупционно законодателстване на депутатите.

Запитан за какво би трябвало да бъде основан програмен парламент, а не Велико Народно заседание, което да направи измененията, той сподели, че Велико народно събрание значи да се загуби доста време. На въпроса по какъв начин президентът да провежда сформиране на програмен парламент, като имаме настояща конституция, която той не може да нарушава, Босия отговори: Държавният глава може да свика кръгла маса. И през 1990 действаше конституция, само че беше свикана кръгла маса, която да стартира промени, различен въпрос е до какво доведоха те.

Запитан дали в случай че бъде изпълнено изискването му за оставка на транспортния министър, той ще размишления дали да продължи гладната стачка, Босия отвърна: Само в случай че бъдат изпълнени и двете претенции.
По време на конференцията се пусна слух, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изявила подготвеност да посети Босия вкъщи му.

По този мотив някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджов, която придружаваше Босия, съобщи: " Председателят на Народното събрание е в задължението си да одобри жителя Николай Колев, само че не в дома му, а в Народното събрание. Ако не желае да носи клеймото на палач на един жител. "

По средата на конференцията Босия осведоми, че е получил известие, че Цвета Караянчева ще го одобри в Народното събрание. По-късно в публично известие от Народното събрание информацията бе доказана.

На конференцията остарели деятели на Съюз на демократичните сили и водачи на от дълго време недействащи партии и сдружения разпространяваха текстове и възвания, само че Босия не е техен източник.

Той популяризира само манифест за духовно възобновление, който по-късно можете да прочете в " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР