Политиците не дават пари за детското здравеопазване, защото те не

...
Политиците не дават пари за детското здравеопазване, защото те не
Коментари Харесай

С кампания подпомагат млади лекари педиатри

Политиците не дават пари за детското опазване на здравето, тъй като те не им носят облага. Това сподели по време на конференция на лекари от детската педиатрия " Проф. доктор Иван Митев ", провела се в Българска телеграфна агенция доктор Адил Кадъм, педиатър.

На конференцията бе разгласен и стартът на акция " Шанс за младите педиатри " с мотото: " Доброто опазване на здравето стартира с положителното обучение ". Ще бъдат избирани претенденти до 40-години в региона на медицината

Детската педиатрия " Проф. доктор Иван Митев " е с лимитирани места, а в това време ние би трябвало да образоваме специализанти и медицински сестри. В рамките на образованието влиза това, за което доста се приказва в последно време, а това е отношението.

" Последните години детското опазване на здравето върви надолу ", добави Кадъм.

Тя разяснява, че с цел да има положително опазване на здравето, би трябвало да има и положителни експерти. " На всеки определен претендент ще бъде обяснено за какво е определен, по какъв начин е определен, за какво е предпочетен пред други.

Целта на акция е да се набират средства, с които да се подкрепят младите лекари, с цел да могат да покриват, техните такси и участия в конгреси, пътешестване, престой, абонаменти за профилирана здравна литература в региона на педиатрията " Те не са по никакъв начин евтини, не може всеки да си ги разреши ", посочи тя.

" Специализантът не е фантомно реещо се създание, той е работещ доктор. " Като образец Кадъм даде таксите за присъединяване в конгрес, които варират от 150 до 650 евро без пътни и престои. Такива такси специализантите не могат да си я разрешат.

Тя съобщи, че в една естествена страна, лекарите нямаше да мислят за основаването на такава акция.

Всички сме наясно с демографската рецесия в България. Развитието на една страна е обвързвано с раждаемостта, опазването на здравето, а ние сме много обратно. Накрая да не стане по този начин, че да си останем единствено с автомагистралите, сподели и доктор Ивайло Николов, педиатър в Александровска. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР