Политиците на власт имат една основна задача - да създадат

...
Политиците на власт имат една основна задача - да създадат
Коментари Харесай

Тихомир Каменов: Политиците не знаят накъде водят България

" Политиците на власт имат една съществена задача - да основат конкурентни условия на вложение и бизнес и да се занимават с растежа на националната стопанска система. Самочувствието на всяка нация е артикул на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Политиците би трябвало да се концентрират върху този въпрос ".

Това сподели пред БНР Тихомир Каменов, експерт по обществено и частно право, създател на фирмената група Търговска лига, единственият българин старши член на Световния стопански конгрес в Давос. Бизнесът му е в здравния бранш. От 21 години живее и работи в Швейцария.

Той уточни, че в България не може да се ръководи с липса на познание, на схващане и на предпочитание да се преустановят административните и регулаторни механизми, които спъват развиването.

" Държавата би трябвало да прави едно обикновено нещо - да сътвори условия за развиване ".

В предаването " Неделя 150 " Каменов акцентира, че България към момента има неповторимия късмет да направи здравна промишленост, водеща на Балканите:

" Но би трябвало да се отстранен ограничаващите регулации като здравна карта и делегирани бюджети. При опциите, които имаме, макар миграцията на лекари, при към момента положителното здравно обучение ние имаме запас да бъдем водач на Балканите. Българските политици не знаят накъде водят страната. Имаме незнаещи, неможещи, претенциозни и неполезни политици... Трябва да има свободна конкуренция и унищожаване на рестриктивните мерки. Имаме прелестни благоприятни условия, само че политическо незнание ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР