Политиците да стоят далеч от хърватския национален отбор по футбол

...
Политиците да стоят далеч от хърватския национален отбор по футбол
Коментари Харесай

Треньорът на Хърватия поиска политиците да стоят далеч от националния отбор

Политиците да стоят надалеч от хърватския народен тим по футбол и да не се асоциират с триумфите му. Това прикани селекционерът на сребърните медалисти от международното състезание Златко Далич в яростно писмо, в което остро разкритикува ръководещите.

Далич дефинира политическия хайлайф в Хървати като неприятни и корумпирани хора, които са трансформирали страната в извънредно неприятно място за живот. 51-годишният треньор съобщи, че националният тим не желае да бъде по никакъв метод свързван с тези, които са довели народа до ръба на бедност.

" Уважаеми, международното състезание в Русия сподели, че в света на футбола всички имат равни шансове. Че надарено потомство от блестящи хора, които са подготвени да се посветят на работата, може да успее. Може да успее, когато има цялата помощ, насоки, упътвания и подтик към триумфа. Постигнатото от това надарено потомство сподели, че един колектив от мощни футболисти може да стигне до върха на света. Тук няма значение броят на популацията, размерът на бюджета, не са значими стадионите, няма огромно значение даже средата, тъй като другояче това надарено потомство играчи не би стигнало до финала на международното състезание ", стартира писмото на Далич.

" Не пиша тези редове за тима, който повеждам. Пиша ги поради сложната обстановка в Хърватия. Хърватия през днешния ден е най-бедната страна в Европейския съюз. В Хърватия не се е живяло по-тежко, откогато беше последният международен спор. Хърватия е страна, ръководена от неприятни хора, членове на организации, за които се знае, че са незаконни. Тези хора доведоха Хърватия до ръба на мизерията. Хърватия е страна, от която милиони хора избягаха през последните 20 години. Днес в Хърватия нашите старши хора, нашите пенсионери не могат да посрещнат главните си потребности. Нашите младежи не могат да си разрешат обучение. Здравеопазването е в колапс. Съдебната система пази богатите и корумпираните. Държавата е в такова положение, че е въпрос на време системата да се срине и обстановката да стане непоносима ", продължава треньорът на футболните национали.

" По тази причина желая всички политици и представители на властта, които доведоха моя народ до ръба на бедите, безнадеждността и сиромашията, да стоят настрани от хърватския народен тим. Не сте добре пристигнали в нашата съблекалня. Не желаеме нито да се снимаме, нито да се ръкуваме с вас. "

" В последните години висшите хърватски представители направиха от Хърватия едно негодно място за живот. Такова място, в което доста деца не са виждали море, макар че страната ни има повече от хиляда километра брегова линия. Имаме деца, които си лягат гладни, тъй като безработните им родители няма с какво да ги нахранят. Имаме пустеещи земи, имаме цели райони, в които има по няколко индивида на квадратен километър. "

 Треньорът на Хърватия изиска политиците да стоят надалеч от националния тим

" Хората, които направиха това със страната ни, не са добре пристигнали в нашите редици. Считаме такива хора за нежелани в нашето общество. Моля ви, уважавайте нашето решение, не носете нашите фланелки и не използвайте нашите триумфи, с цел да се промотирате. Като употребявате нашите триумфи, вие подкопавате цената на нашата работа, на нашите достижения и хвърляте леке върху спорта. Вашите каузи се виждат всеки ден, когато хората в Хърватия ровят по кофите, с цел да открият коричка самун. Това са резултатите от вашите дейности и ние, спортистите, не желаем хърватският народ да ни свързва с вас ", сподели още Далич.

Треньорът разгласи, че цялата награда от 23 милиона $, която хърватският народен тим завоюва от второто място на мондиала в Русия, ще бъдат дарени на специфичен фонд за децата на Хърватия. Той изясни, че фондът ще финансира лятната почивка на " хърватски деца, които в никакъв случай не са виждали Адриатическо море ". По думите му те ще имат опция да прекарат минимум една седмица на хърватското крайбрежие.

" Това е най-малкото, което футболистите могат да създадат за нашите най-уязвими и най-скъпи ", сподели още Далич. Треньорът даде обещание, че той и тимът ще създадат всичко по силите си да донесат международната купа в Хърватия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (485)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР