Политиците, борещи се за гласове на , прибегнаха до ЮТюб

...
Политиците, борещи се за гласове на , прибегнаха до ЮТюб
Коментари Харесай

Партиите в Гърция се борят за гласовете на "изгубеното поколение"

Политиците, борещи се за гласове на, прибегнаха до " ЮТюб " и " ТикТок ", с цел да завоюват по-младите гърци, които от дълго време считат, че годините на рецесии са им коствали младостта, написа " Ройтерс ".

Ейрини Балиака е подобен образец. Преди 10 години тя влезнала в университет с вярата да стане преподавател, работейки, с цел да заплаща сметките си, до момента в който Гърция била изправена пред дълбока икономическа рецесия. Последвали пандемията и рецесията на разноските за живот, които я оставили надалеч от тази упоритост.

" Това, което си представях на 18, е доста надалеч от това, което претърпявам на 28 ", споделя студенката по физика. " Не знам по какъв начин да не ни нарекат изгубено потомство. Имам възприятието, че изгубих играта, преди даже да е почнала. " Ухажването на хората под 30 години като Балиака се оказва предизвикателство за партиите преди гласуването на 21 май. Политическите обещания се считат за незадоволителни за едно потомство, което ще бъде от жизненоважно значение за икономическите вероятности на Гърция на фона на застаряващото ѝ население. прави малко евентуална безапелационната победа на някоя от партиите в неделя и всеки глас има значение.

на публичното мнение демонстрират, че ръководещата консервативна партия Нова народна власт води пред лявата СИРИЗА. Сред младите гласоподаватели са по-популярни, само че доста от тях още не са решили за кого ще гласоподават.

" Това е потомство от гърци, които са израснали в сложни и невиждани условия, което не им разрешава да одобряват нещата прекомерно нехайно ", сподели Гиоргиос Арапоглу, началник на социологическата организация Pulse.

" Те нямат потребност някой да ги осведоми, имат потребност някой да ги убеди. "

Застой

СИРИЗА споделя, че в случай че бъде определена, ще отстрани условията за влизане в университет, до момента в който Нова народна власт дава обещание помощ от 150 евро за всеки, навършил 18 години.

Ламприни Рори, помощник по политически разбор в Атинския университет, разяснява, че сходно на Балиака, множеството от нейните студенти работят и това ще бележи политическата им еднаквост в бъдеще.

Инфлацията и са главните въпроси, които вълнуват съзнанието им и въпреки 82% от младите гърци да споделят, че имат намерение да гласоподават, единствено 35% имат вяра, че изборите могат да подобрят нещата, откри изследване на мозъчния концерн Eteron.

" Ако продължим със същото държавно управление, усещам, че това ще ми донесе повече обезсърчение. Ако пристигна някой различен, имам вяра ли, че ще докара до огромна смяна? Не ", споделя Балиака.

Нейните усложнения отразяват по-широк проблем. Въпреки че се предвижда с 2.3% тази година и безработицата е намаляла до 10%, близо една четвърт от хората под 24 години са безработни, а 14% от тези под 30 години са в " тежки материални или обществени ограничения ", съгласно Евростат, и двата индикатора надвишават междинното за Европейски Съюз повече от два пъти. Икономистите споделят, че резултатите от изгубените приходи, умения и продуктивност, претърпени в предходни години, евентуално ще останат за цялостен живот и могат да основат проблеми за държавните финанси в бъдеще, със застаряването и свиването на популацията, влошено от емиграцията на близо 500 хиляди квалифицирани млади гърци по време на рецесията.

" Пенсионните приходи са фискален проблем ", споделя Власис Мисиос, икономист в гръцкия Център за обмисляне и стопански проучвания. " За да бъдат покрити, се изисква индустриална база, която усилва заплатите ".

За доста млади гърци намирането на подобаваща работа е мъчно.

" Гърция държи човек в положение на застой заради неприятните - или дребното - благоприятни условия, които дава ", счита Балиака.

Общество, което единствено взима

Тежките демографски проблеми на Гърция значат, че младите гласоподаватели са единствено дребна част от електората, към 18%, само че политиците не могат да си разрешат да бъдат безразлични.

" Дори и да не могат да завоюват гласовете на младежите, те не желаят да ги имат за съперници. Винаги има заплаха от обществени безредици ", споделя Рори.

През 2008 година седмици на вълнения поради убийството на младеж от полицията способстваха за свалянето на държавното управление.

 Икономиите от предишното хвърлят сянка върху изборите в Гърция Икономиите от предишното хвърлят сянка върху изборите в Гърция

През март, откакто в най-смъртоносната влакова злополука в Гърция починаха 57 души, множеството от които студенти, хиляди младежи излязоха по улиците в най-големите от години.

" Знаем, че като младежи би трябвало да се борим за нашите права, за нашите потребности, само че се оказва, че би трябвало да се борим даже за личния си живот ", отбелязва Евангелия Григориу, 22-годишна студентка, чийто другар е умрял в злополуката.

" Това може да провокира единствено яд и отвращение. Чудите се в какво общество пребивавам въобще? То не ми предлага нищо. Само взема и взема. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР