Политици републиканци обвиниха бившият президент Доналд Тръмп, който наскоро обяви,

...
Политици републиканци обвиниха бившият президент Доналд Тръмп, който наскоро обяви,
Коментари Харесай

Тръмп обядва с участник в щурма на Капитолия, републиканците гневни

Политици републиканци упрекнаха някогашният президент Доналд Тръмп, който неотдавна разгласи, че отново се кандидатира за президент в злепоставяне на партията, откакто стана ясно, че е поканил и обядвал в резиденцията си в Мар-а-Лаго с Ник Фуентес, прочут деятел в " Бялата мощ ", организация, проповядваща " превъзходството на бялата раса над останалите ", оповестява The Voice of America.

Губернаторът на Арканзас, републиканецът Аса Хътчинсън упрекна Тръмп в насърчаване на екстремизма.

" Не мисля, че водач, който дава образец на страната и на партията би трябвало да се среща с очевиден расист и антисемит ", цитира думите на Хътчисън CNN.

Конгресменът Джеймс Комър от Кентъки пък декларирал, че Тръмп би трябвало повече да мисли с кого обядва.

" Аз не бих се срещнал с този човек ", споделя републиканецът.

Припомняме, че Министерството на правораздаването разгласи, че Фуентес е взел участие в щурма против Капитолия на 6 ануари 2021 година.

Медии напомнят, че, той отхвърля Холокоста и съпоставя евреите, починали в газовите камери с " бисквитки, опечени във фурната ".

По думите на Тръмп срещата била по самодейност на рапъра Кание Уест, който също е подложен на критика за антисемитските му изявления.

Тръмп обаче разяснява по този начин:

" Отлично се разбирахме, той не сподели нищо антисемитско, говорихме за всички тези приятни неща, които той сподели за мен в едно предаване ".

Дейвид Фридман, непосредствен другар на Тръмп и някогашен дипломат в Израел написа в " Туитър ": Даже световна аудиенция от подобен антисемит като Кание Уест и подобен отпадък като Ник Фуентес, е неприемлива ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР