Политици и представители на туристически бизнес обсъждаха днес в местността

...
Политици и представители на туристически бизнес обсъждаха днес в местността
Коментари Харесай

В Белица обсъждаха развитието на малките планински общини

Политици и представители на туристически бизнес обсъждаха през днешния ден в местността “Семково ” над град Белица опциите за развиване на дребните планински общини. Желанието на общинското управление е да сътвори проект за бъдещо общо развиване на планинските региони.

Гостите на форума дефинираха “Семково “, като курорт за отдих на младежите. Разположен единствено на 17 км. от град Белица той е чудесно място за отмора и къмпингуване.

- Тук ме притегля природата, чистия въздух и място, на което в действителност можеш да си починеш същински

- По- надалеч от цивилизацията, безшумно, умерено, това е хубавото.

Община Белица търси нови благоприятни условия за развиването на различния туризъм. Вече има хрумвания за разпространение на неповторими селскостопански артикули, да вземем за пример белишкият лук, гаргалета и други храни създадени от еко земеделие.
Симана Марковска – ръководител на Сдружение “ Пирински туристически конгрес “ Шансът съгласно мен на дребните общини е да изпъкнат с някакви неповторими туристически услуги. Можем да надграждаме на българския фолклор, който изключително пък в дребните общини е жив. Мая Падарева – секретар на читалище “ Г. Тодоров 1885 “ гр. Белица –Вече няколко къщи за посетители са обособени в Белица и чакат да посрещат и българи и чужденци.
Част от посланията, които бяха отправени през днешния ден на зимния празник в местността “ Семково ”, са за развиване на стопанската система и обезпечаване на нови работни места, както и земята в рамките на курорта да стане общинска благосъстоятелност, с цел да се реализира проекта за ръководство на планинския курорт, обвързван с неговото развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР