Политици и лидери на партии с първи реакции за решението

...
Политици и лидери на партии с първи реакции за решението
Коментари Харесай

Първи реакции: Правителството подаде оставка, преди да бъде избрано |

Политици и водачи на партии с първи реакции за решението на Слави Трифонов - водач на " ИТН " да. 

Тома Биков от ГЕРБ написа във фейсбук: Правителството на Николай Василев подаде оставка, преди да бъде определено. 

Лидерът на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова поздрави Трифонов, като написа: " Браво на Слави и " ИТН "! 

" Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи различен състав на кабинет. Това е стъпка в вярната посока към реализиране на консенсус на партиите на смяната за общи дейности. Борисов да не бърза да потрива предостатъчно ръце ", добави тя. Тя написа още: 

Усилията за устойчива смяна на модела изискват точно намирането на единодушие, бистрота и гаранции за промени. Това са повишение на приходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна поддръжка на дребните и междинни компании след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и фамилиите, правосъдна промяна и проверка на ръководството на Борисов.

Сигурна съм, че подготвени за такива решителни промени хора Има Такъв Народ може да уточни до дни в един мощен тим. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората чакат. И с личен състав допустим за необятната общност. Браво, Слави! Днес не беше добър ден за Борисов.

Евродепутатът Радан Кънев от ЕНП дефинира решението на Трифонов да отдръпна " блъф офертата си " като " несъмнено рационално ". " Също рационално звучи организацията на конференция, вместо безпределно другарство през обществените мрежи ", счита още Кънев.

Според него истински отговорно и надлежно на политическата позиция на първа мощ в мъчно време и в комплициран парламент би било " да стартира договаряния (а не пазарлъци) за политиките (а не порции), които да върнат доверието в институциите и политическите сили. Да посочат път за излизане от рецесията на правовата страна, за превъзмогване на здравната рецесия, възобновяване на стопанската система ":

Но и за ускорена рационализация, за новите политики на Европейски Съюз за климата, въобще - за нужното създаване на една сполучлива европейска България.

Никаква заблуда, че тези договаряния ще са лесни, нито гаранция, че ще са сполучливи. Но това е пътят на демократичните общества. Така направи Ирландия след сложни изборни резултати, по този начин прави Нидерландия, непрекъснато е по този начин в северните страни, в които Народното събрание е обичайно пъстър и нормално има държавни управления на малцинството, които търсят парламентарна поддръжка за всеки значим закон и годишно - за бюджета. Често има кабинети на малцинството в Испания. В Германия и Австрия договарянията не престават с месеци, сложни договаряния доведоха до сполучливата коалиция в прилежаща Румъния… Демократичната система допуска, че доста разнообразни публични групи с разнообразни хрумвания и ползи са показани в Народното събрание. Управлението не е функционалност на първото място на изборите, а на намиране на задоволително широконационално единодушие за образа и програмата на държавното управление и неговите законодателни цели.

Всички твърдим, че желаеме да бъдем естествена европейска страна. Първото изискване е да стартираме да се държим като такава, написа още евродепутатът.

Николай Хаджигенов - част от Изправи се! Мутри вън!, също разяснява решението с думите: " Свалянето на БОЙче лиши години. Следващият изкара три дни. Задобряваме! "

" Ще има ново 20, което е като остарялото 20! Сега вождът ни е ядосан - подобен прелестен кабинетен кабинет ни е събрал, пък ние не го щем! За страдание приликите с държанието, политическото, на Борисов стават все по-видими. Още една аналогия с държанието на Борисов - все някой различен му е отговорен. Извинете, това не се прави по този начин и не би трябвало да е по този начин! Защото ние към този момент имахме един деспот, втори подобен няма да допуснем ", добави той пред БНР. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР