Политици, дипломати, хора на изкуството, както и любители на автентичния

...
Политици, дипломати, хора на изкуството, както и любители на автентичния
Коментари Харесай

Ансамблите Филип Кутев, Пирин и Тракия взривиха зала 1 на НДК

Политици, дипломати, хора на изкуството, както и фенове на достоверния фолклор от цяла България приветстваха най-хубавите български ансамбли в препълнената зала 1 на НДК нощес. Шоуто, което сподели хубостта на българските обичаи, подвигна на крайници всички присъстващи и се трансформира в най-успешното издание на обичайна към този момент " Нощ на ансамблите ". 

В спектакъла в София се включиха над 150 души - танцьори, артисти и музиканти, които се надиграваха, сменяйки костюми от всички фолклорни области на България, и след няколко следващи самостоятелни осъществявания в края на спектакъла се събраха дружно в голямо шопско хоро. В програмата на спектакъла са включени общо 22 осъществявания, измежду които " Полегнала е Тодора " ( " Филип Кутев " ), празничен тракийски танц ( " Тракия " ), " Пирински лъх " ( " Пирин "), " Дунавска плетеница "( " Филип Кутев "), " Ой, море, кавали " ( " Тракия ") и доста други. 

Изключителното зрелище бе почетено и от първата дама на България Десислава Радева, а в края му изпълнителите получиха специфичен букет и поздравления от Президентството. По нейна покана, с цел да се срещнат с българските обичаи, в залата участваха и съпругите на над 20 посланици, които бяха очевидно усещане от ритъма на същинската българска фолклорна музика. 

Турнето на " Нощ на ансамблите " продължава във Варна на 15 ноември и Пловдив на 16 ноември. Ограничен брой билети за двете представления са към момента в продажба. Поради големия интерес хитовият театър ще се играе още един път на зала 1 на НДК на 2 май 2018 г. 

" Успехът на първото шоу от тазгодишното издание на " Нощ на ансамблите " е голям. Билетите бях разпродадени още преди един месец и доста хора не съумяха да си купят. Затова взехме решение да им дадем опция да се насладят на спектакъла на 2 май следващата година, когато ансамблите ще се качат още веднъж на сцената на зала 1 на НДК ", разясниха уредниците от продуцентска къща " Артишок ".

Билети за спектакъла " Нощ на ансамблите " в София, Пловдив и Варна могат да бъдат закупени извънредно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта - Варна, Пловдив - билетна каса пред Общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР