Политиките за подобряване на резултатите от контрола на диабета ще

...
Политиките за подобряване на резултатите от контрола на диабета ще
Коментари Харесай

Борбата с диабета стигна до парламента

Политиките за възстановяване на резултатите от контрола на диабета ще бъдат разисквани на конгрес в Народното събрание.
Откриването на кръглата маса " Заедно можем да победим диабета " ще бъде през днешния ден, 6 ноември. Тя е проведена от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България и е под патронажа на парламентарната Комисия по опазването на здравето.
На форума ще бъдат показани настоящи данни за диабета в България и в Европа, ще бъде споделен и опитът на водещи организации в сферата като Международната диабетна федерация и Европейския диабетен конгрес.
В кръглата маса ще вземат участие ръководителят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова, ръководителят на Международната диабетна федерация за Европа проф. Сена Карадениз, шефът на Европейския диабетен конгрес проф. Джон Нолан и основният координатор на Експертния съвет по ендокринология към Министерството на здравеопазването проф. Сабина Захариева. Сред гостите ще бъдат и началникът на Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ „ Академик Иван Пенчев “ проф. Цветалина Танкова, началникът на Клиниката по ендокринология в УМБАЛ „ Александровска “ проф. Здравко Каменов и основният помощник в Катедра „ Организация и стопанска система на фармацията “ в МУ – София доцент Зорница Миткова.
Покани за присъединяване са отправени и към народните представители от Комисията по опазването на здравето, представители на държавните институции, на съсловни организации в областта на опазването на здравето, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински експерти и специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР