Политиките на Федералния резерв ще върнат заплахата от инфлацията сред

...
Политиките на Федералния резерв ще върнат заплахата от инфлацията сред
Коментари Харесай

Питър Шиф: Цунами от инфлация ще удари САЩ

Политиките на Федералния запас ще върнат опасността от инфлацията измежду популацията и пазарите в Съединени американски щати, разяснява основният изпълнителен шеф на основаната в Уестпорт, Кънектикът Euro Pacific Capital Питър Шиф, съобщи Fox Business. Централната банка намали три пъти главния лихвен % в хода на тази година, а също така разгласи колосални стратегии за инжектиране на ликвидност на пазарите.

По думите на Шиф, резултатът от тях, както и от стратегиите на централната банка, осъществявани през последното десетилетие, към този момент е налице. Цените за семействата и бизнеса към този момент нарастват по-бързо от приходите на средностатическия американец, а занапред следва да се усетят още по-тежко от жителите на страната. Тогава ще стане ясно в каква степен Федералният запас е изкривил пазарите. "Причината, заради която Фед намали главните лихвени проценти, беше, че през предходната година въздухът стартира съществено да излиза от балоните в стопанската система ", сподели Шиф. "Затова централната банка трябваше да надуе още въздух в тях. Това не е една мощна стопанска система, тя в никакъв случай не е била такава. Цялото нещо е заблуда ", цитира Money.bg

Шиф беше измежду анализаторите, които вярно предвидиха взривяването на имотния балон преди десетилетие. Той докара до настъпването на Голямата криза и е измежду аргументите за продължаващите проблеми на стопанската система на Съединени американски щати от 2008 година насам. "Ще бъдем ударени от цунами от инфлация в тази страна ", разяснява също Шиф, допълвайки, че стопанската система на страната ще изпадне в "инфлационна меланхолия ".

Според данните, оповестени в сряда предходната седмица, потребителските цени набъбнаха с 2,3% на годишна основа през ноември. Предпочитаният от Федералния запас измерител - главните персонални потребителски разноски, набъбна с 1,9% през октомври, тъкмо под задачата на централната банка от малко под 2%. Ревизираните данни ще бъдат оповестени в края на декември.

Официалната инфлация е ниска, което е измежду терзанията за ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл. Въпреки това американците стават очевидци на непрекъснато повишаваща се цена на живота, която се повишава по-скоростно, в сравнение с техните приходи. "Иронично е, че Пауъл стартира конференцията в сряда, отдавайки респект на ръководителя на Федералния запас Пол Волкър, който умря по-рано тази седмица, защото централната банка ще съживи инфлацията, която Волкър погреба ", уточни Шиф. По време на управлението му на Федералния запас в края на 70-те и началото на 80-те години Волкър съумя да успокои показателят на потребителските цени, който беше достигнал двуцифрени стойности, преди Фед да усили главните лихви до ниво над 20%.

"В предишното никой не би желал да пусне духа на инфлацията от бутилката, само че тъкмо това възнамерява да направи Пауъл ", сподели Шиф. "Е, знаете ли какво, откакто той един път е на независимост няма по какъв начин да се прибере назад. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР