Политиката вече е достигнала такова дъно, че няма смисъл да

...
Политиката вече е достигнала такова дъно, че няма смисъл да
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Избори две в едно са невъзможни с тези машини

" Политиката към този момент е достигнала такова дъно, че няма смисъл да се разяснява. Шансовете да бъде гласуван проекто-кабинетът на Има Такъв Народ са " фифти-фифти ".

Това съобщи пред БЛИЦ проф. Михаил Константинов.

" Ако този кабинет не бъде подсилен, мандатът отива при ГЕРБ по Конституция, които ще го върнат незабавно и мандатът отива при трета политическа мощ, която президентът избере. Логично е да го даде на партията, която го беше издигнала за президент, макар че той в действителност официално не е повдигнат от Българска социалистическа партия, а е повдигнат като самостоятелен претендент от предприемчив комитет с ръководител починалият Стефан Данаилов. Все отново логиката изисква това да бъде Българска социалистическа партия, която го поддържа през 2016-та година ", счита математикът.

" Но въпреки това може и да не стане, всичко е допустимо. Другите обединения ги знаете кои са: " Демократична България " и някогашните мутри, които в този момент са се изправили. Това са опциите, те са известни от дълго време ", добави професорът.

Относно рокадите в проектокабинета Константинов сподели:

" Едно решение на Конституционния Съд от 1992-ра година разрешава такива промени, а дали ще има - както ви споделих " фифти-фифти ". Аз към този момент започнах да се развличам с това, което се случва. Това ми припомня на един популярен лаф, един мой прочут преди време ми беше споделил: " Тия като ги виждам, би трябвало или да се обеся, или да почна да се развличам. Е, аз на тия няма да им се беся ". Препоръчвам на умните българи да седнат и да се забавляват ".

" Ако няма определен кабинет, по Конституция отиваме на нови избори. Ще ми е доста забавно, в случай че създадем избори две в едно, тъй като то натам отива. Представете си какво ще става с машините. Ще бъде такова мазало, каквото до момента не се е случвало ", счита Константинов.

" Тези машини, които ги има сега, аз не знам какво е положението им, само че с тях избори две в едно няма да стане ", добави той.

" Българският народ е потвърдил, че може да настава доста пъти една и съща мотика. Няма да се изненадам, в случай че отидем на избори за трети път. Пак споделям - седнете в профил, купете си пуканки и се забавлявайте, приключва Константинов.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР