Политиката няма място в решението на Фолксваген за това къде

...
Политиката няма място в решението на Фолксваген за това къде
Коментари Харесай

Политиката няма място в решението на „Фолксваген”, заяви германският външен министър

Политиката няма място в решението на „ Фолксваген ” за това къде ще построи новия си цех. Това съобщи на конференция външният министър на Германия Хайко Маас, който е на публично посещаване у нас. Маас изясни, че ще бъдат взети под внимание обстоятелства като този, че немският език е публикуван в България, само че решението ще е напълно на автомобилния тръст.

Все още няма изясненост дали немският авто тръст " Фолксваген " ще построи новия си цех, плануван за Европа, в България. Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас, който е на публично посещаване у нас, бе безапелационен, че политиците няма да се намесват в решението на автомобилната компания.

„ В България работи извънредно дейна индустриална комерсиална камара. Известно е, че в България немският език е доста публикуван. Всички тези неща са известни и това ще бъде взето поради от автомобилната компания, когато взима решението си. Но желая да кажа, че това е решение, което ще бъде взето от компания „ Фолксваген ”, това не е въпрос, в който политиката може да се намесва “, разяснява Маас.

Германия е един от най-големите вложители в България. Около пет хиляди немски компании развиват бизнес у нас, а немският език е вторият най-изучаван непознат език, означи от своя страна българският външен министър Екатерина Захариева, след срещата си с Хайко Маас.

Двамата министри са разискали настоящи тематики от двустранните връзки и дневния ред на Европейския съюз. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР