Политиката на последния финансов министър може да се обобщи само

...
Политиката на последния финансов министър може да се обобщи само
Коментари Харесай

Николай Василев: През последните години тръгнахме обратно надолу по пързалката

" Политиката на последния финансов министър може да се заключи единствено с едно изречение - взимаме оптимално огромни задължения, вършим оптимално огромни разноски, имаме големи дефицити, нулеви промени и колкото повече харчим, толкоз по-добре “.

Това сподели пред bTV икономистът и някогашен вицепремиер в държавното управление на Симеон Сакскобургготски - Николай Василев.

" През последните години страната няма никаква икономическа политика или стопански спор, има бюджетно-харчеща политика. Ако ме питате с какво ще запомня последните няколко години на безпорядък, безвремие и безкрайни кавги – само с диалози какъв брой повече пари да се дават и на кого “, добави Василев.

По думите му България няма да банкрутира, само че поради напъните на предходни държавни управления през годините, а не поради ръководството през последните три години.

" България беше извънредно зле финансово, съвсем умряла и банкрутирала след рецесията през 1997 година Последваха доста държавни управления, доста виновни финансови министри и бюджетни остатъци и от най-задлъжнялата страна в света станахме втората най-ниско задлъжняла страната в Европа 2008-2009 година и до неотдавна. През последните години тръгнахме назад надолу по пързалката и в случай че продължаваме по този начин, е въпрос на време да имаме проблеми “, уточни икономистът.

По думите му страната се занимава с безсмислени кавги като министри в служебния кабинет, партийни игрички, пачки и пудели, а проблеми като демографията и мигрантите чакат да бъдат позволени.

По думите му идващото държавно управление би трябвало да реализира бюджетни остатъци и да си сложи стратегия за осъществяване, в стопанската система и бизнесът да участват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР