Политиката на новия британски премиер Борис Джонсън за излизане на

...
Политиката на новия британски премиер Борис Джонсън за излизане на
Коментари Харесай

Белгийски експремиер: Заплахата на Борис Джонсън за Брекзит без сделка няма да разбие ЕС

Политиката на новия английски министър председател Борис Джонсън за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз са водеща тематика в днешните английски издания.

В. "Гардиън " разгласява публикация на Ги Верхофстат, озаглавена "Заплахата на Борис Джонсън за Брекзит без договорка няма да разбие единството на Европейски Съюз ". Авторът, който е координатор за Брекзит в Европейския парламент и някогашен белгийски министър председател, показва, че към този момент няма време да се лимитират вредите от внезапно отделяне от най-големия в света търговски блок. Верхофстат написа, че в случай че не бъде контрактувано ново отсрочване, или член 50 не бъде анулиран до 31 октомври, когато изтича срокът на сегашната пролонгация за участието на Англия в общността, трагичен потрес чака международната стопанска система и всички ще загубим. Малцината, които ще се облагодетелстват, са богати банкери и шефове на хеджфондове, които към този момент заложиха на безпорядък. Изправени пред такова безконтролно театралничене, чакам държавните управления от Европейски Съюз да останат спокойни и да запазят единството си, написа Верхофстат. Опитите за оказване на напън върху Ирландия единствено ще провокират талази на взаимност от останалите в Европейски Съюз, предвижда той.

Отношенията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство са на кръстопът и навлизаме в нов интервал на Брекзит треската, откакто беше образуван допустимо най-евроскептичният кабинет. Парадоксално, акцентира Верхофстат, е, че в същото време Англия приканва европейски военноморски сили да пазят маршрутите за мореплаване в Персийския залив, защото действителностите на американската политика "Америка преди всичко " се усещат в Лондон.

Никакво фукане, самозалъгване или подправени вести не могат да скрият присъщите несъгласия на плана за Брекзит. Въпреки безотговорния език на самозваните рушители, които в този момент са в сърцевината на английското държавно управление, е ясно, че английското благополучие и европейската сигурност са преплетени. Брекзит е освен това от покруса - това е загуба за всички ни, в ера, когато Китай и Съединени американски щати се борят за световна надмощие, а рецесията с климата заплашва самото ни битие.

"Обединена Европа може да е цитадела на свободния свят ", счита Верхофстат. Заедно можем да станем световен водач в оправянето с неотложните неща, свързани с климата, и в задаването на условия за световна търговия. "Като англофил ", написа Верхофстат, "все още имам вяра, че тихото болшинство рационални британци желаят искат тяхната страна да е обвързвана с общността ".

Връзките на нашето групово завещание са прекомерно мощни, с цел да може Джонсън или Найджъл Фараж да ги разсекат. Никой не би трябвало да пада в клопката като мисли, че Брекзит без договорка е единственият излаз от тресавището, в което Консервативната партия ги вкара.

"Не би трябвало да позволим нездравословна тактика за Брекзит, неправилно опакована в английското знаме, да навреди на всички ни ", предизвестява Ги Верхофстат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР