Политиката на Министерството на икономиката в процеса на въвеждане на

...
Политиката на Министерството на икономиката в процеса на въвеждане на
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа

Политиката на Министерството на стопанската система в процеса на въвеждане на дуалното образование в България е ориентирана към превъзмогване на дефицита на квалифицирани фрагменти за предприятията в България и понижаване на младежката безработица. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на кръгла маса за дуалното и професионалното обучение „ Знам, мога, богат съм и благополучен “.

По думите на икономическия министър планът „ Домино “, който завърши през 2018 година и съставлява швейцарска поддръжка за въвеждане на правилата на дуалното образование в българската просветителна система, е дал доста обнадеждаващи резултати. „ Включването на над 1600 възпитаници в образование посредством работа, 32 професионални гимназии и 170 предприятия в плана са доказателство за сполучливото осъществяване на плана. Благодарение на приложението на дуалното образование, младежите стартират да работят в предпочитани браншове на стопанската система и в такива, в които бизнеса изпитва компликации с намирането на фрагменти “, разясни той. Такива браншове са машиностроене, електротехника, хранително-вкусова индустрия, газова техника, туризъм, автомобилна и промишлена мехатроника и мебелно произвеждане.

Министерството на стопанската система взе участие взаимно с Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и обществената политика в осъществяването на план " Швейцарска поддръжка за въвеждане на правилата на дуалното образование в българската просветителна система “ – „ Домино “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР