Политиката на Китай, Русия, Аржентина и Канада може да доведе

...
Политиката на Китай, Русия, Аржентина и Канада може да доведе
Коментари Харесай

Списък на страните, екологичната политика на които може да доведе до климатична катастрофа

Политиката на Китай, Русия, Аржентина и Канада може да докара света до климатична злополука, предизвиквайки покачване на температурата с 5,1°C спрямо прединдустриалното равнище. Това се споделя в проучването, оповестено в списание Nature Communications.

Малко по-добра е обстановката в Съединени американски щати и Австралия. Бездействието на тези страни в това отношение ще докара до повишение на температурата с рисковите 4°C и 4,4°C надлежно. Но за разлика от водачите в този черен лист, в тези страни нещата се движат към възстановяване.



Експертите сформираха и разгласиха карта на света, в която са маркирани всички страни и температурната щета, която нанасят. Сред най-големите извършители са и Иран, Саудитска Арабия, Турция, Украйна, Сърбия, Македония с 5,1°C световно стопляне. България има 3,6°C, Румъния 4,2°C.

От огромните стопански системи само Индия ненапълно подхожда на поставените цели за понижаване на нездравословните газове. Неразвитите страни също, само че не с помощта на своята политика, а просто тъй като нямат заводи и фабрики. Според учените, главната виновност за бавното развиване на възобновимата сила е на нефто-газовото лоби. Именно то пречи на развиването на зелената сила в Китай, Саудитска арабия, Русия и Канада.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР