Политиката на ДПС през 2019 г. ще бъде търсене на

...
Политиката на ДПС през 2019 г. ще бъде търсене на
Коментари Харесай

Приоритет на ДПС е България да настигне средния стандарт на ЕС

Политиката на Движение за права и свободи през 2019 година ще бъде търсене на разговор и консенсус за целите и програмата за ускорено догонващо развиване на страната и нов модел на ръководство. Това сподели в пленарна зала ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата за началото на новия политически сезон.

Стратегически приоритет на България е ускореното догонващо развиване по отношение на междинния стандарт на Европейски Съюз, уточни той и добави, че би трябвало да имаме три пъти по-бърз напредък по отношение на междинното повишаване на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Трябва час по-скоро да се откри решение на значимите за българските жители въпроси, сподели той. Според него те няма да се решат от единствено себе си, нито от улицата, те чакат съществено, експертно и политическо разискване, стоят за решение от този парламент. Този парламент би трябвало да реализира консенсуса по визията за ускорено и догонващо развиване на страната, означи Карадайъ.

Според Карадайъ 2018 година е изгубено политическо време за България. Управлението на страната през миналата година може да се дефинира с три думи - кавги, пропуснато време, кавги, сподели той. Със кавги стартира 2018 година и със кавги приключи, в дребната и в огромната коалиция, в страната и в чужбина, в институциите и държавното управление, сред институциите, морални - образците са доста, със скандал стартира и 2019 година, разяснява Карадайъ.

Икономическият напредък е в границите на 3.5 %, извънредно непълен, с цел да догоним даже страните от нашата група в Европейски Съюз, считат от Движение за права и свободи. Такъв напредък обрича и идващото потомство български жители да остане най-бедното в Европа, акцентира Карадайъ. От трите фактора на растежа - вложения, експорт и ползване, работи главно последният. Инвестициите на практика отсъстват, има рекорден спад и на директните задгранични вложения и това е заради липса на съответна политика на страната, счита той. През 2018 година най-големият вложител в страната са българските жители, които работят в чужбина, България се трансформира в експортьор на труд, сподели Карадайъ.

Мина още една година без промени в образованието, сподели той. Инфлацията към този момент е реалност, през 2019 година по-високите й равнища ще обезсмислят увеличението на приходите, сподели Карадайъ. Според него неналичието на промяна обезсмисля увеличените разноски в основни обществени сфери. Продължава да се налива вода в бездънна каца, образец е опазването на здравето, сподели той. Според него по-големите разходи, без промени, няма да създадат по-добри услугите за жителите.

Движение за права и свободи приканва национално виновните партии да трансфорат 2019 година в година на намиране и реализиране на консенсус по политическите и икономическите цели на България, които да дефинират пътя за развиване на страната и тя да даде своя принос за възобновление на европейската концепция и за основаването на по-единен и по-силен проспериращ Европейски Съюз. Това е отговорност на всеки един от нас, изискуем го на България и българските жители, по този начин можем да бъдем потребни и на Европа, означи Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи пожела на всички здраве и благодат, 2019 година да е плодородна и богата, мирна и сполучлива, България да извоюва почтено място в Европа и в интернационален проект, Европейски Съюз да откри правилния път за разцвет на всички страни членки и благополучие на обществата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР