Политиката, която води държавата, е да се стигне до всяка

...
Политиката, която води държавата, е да се стигне до всяка
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Стремежът ни е да няма неподпомогнат бизнес

Политиката, която води страната, е да се стигне до всяка една компания, а стремежът е да няма неподпомогнат бизнес. Има минимални забавяния, които са от справедлива позиция, тъй като администрацията би трябвало да обработи хиляди заявки, хиляди банкови кодове, айбани. Към момента сме подкрепили над 300 000 работни места, а общо компаниите са към 50 000 и това е един голям размер на работа.
Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия тази заран министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Думите му идват на фона на митинга на ресторантьорите, който би трябвало да стартира в 12 ч. под прозорците на властта. Браншът е неудовлетворен от забавянето на държавната помощ за потърпевшите от възбраните браншове. Браншът упорства да проработи още на 1 февруари.

От бранша показаха, че финансовите средства не са стигнали до тях. Изплатени са били еднократно 24 лв. за някои работещи и то за един ден през ноември месец.

“Мярката 75/0 е към Министерството на труда и обществената политика и подадените заявки от работодателите са 8194. Това, което знам от сътрудниците е, че до края на този месец ще бъдат покрити разплащанията за декември. Мобилизиран е и спомагателен запас от бюрата по труда”, изясни Борисов.

Той съобщи още, че в подопечното му министерство ще бъде отворен кабинет за бизнеса, тъй че браншът да е осведомен за всяка една стъпка.

Икономическият министър сподели още, че в тази пандемична рецесия би трябвало да се откри най-хубавият баланс във връзка с взимане на решенията - от една страна, да се резервира здравето на хората, а от друга - да има здрава стопанска система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР