Политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих бе избран

...
Политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих бе избран
Коментари Харесай

Немски политик цитира Хитлер по повод на изборите в Тюрингия

Политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих бе определен за министър-председател на Тюрингия с поддръжката на Християндемократически съюз (ХДС) и на крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ). В отговор на събитията някогашният министър председател на провинцията Бодо Рамелов разяснява обстановката, цитирайки Адолф Хитлер. Това заяви Die Welt.

В Twitter някогашният ляв министър-председател на Тюрингия Бодо Рамелов разгласява откъс от Адолф Хитлер след спорните избори във федералната провинция, които разклатиха и ръководещата коалиция в Германия. „ Постигнахме най-големия триумф в Тюрингия. Там ние в действителност сме решаващата партия през днешния ден. [...] Партиите в Тюрингия, които преди този момент образуваха държавното управление, не могат да съберат болшинство без наше присъединяване. А. Хитлер, 02.02.1930г. “, написа Рамелов в обществената платформа.

В сряда Томас Кеммерих от Свободната демократическа партия (СвДП) беше определен с минимална разлика за министър-председател от Тюрингския парламент. В третото гласоподаване той получи 45 гласа, което е с един повече от предходния министър председател Бодо Рамело. С това парламентарната група на АзГ явно е гласувала единомислещо за претендента на СвДП, като тяхното лично предложение за поста Кристоф Киндерфатър не е спечелил глас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР