Политик от партията на руския президент Владимир Путин е намерен

...
Политик от партията на руския президент Владимир Путин е намерен
Коментари Харесай

Политик от партията на Путин е намерен мъртъв пред дома си

Политик от партията на съветския президент Владимир Путин е открит мъртъв пред дома си, оповестяват локални медии, като по този начин се усилва броят на умрелите при неразбираеми условия през последните месеци в Русия, написа CNN.

Владимир Егоров, народен представител в градската Дума на Тоболск от ръководещата партия " Единна Русия " е бил открит мъртав, оповестява съветският вестник " Коммерсант ", базирайки се на пресслужбата на Следствения комитет за Тюменска област в Русия.

По тялото на Егоров не са открити " външни признаци за престъпна гибел ", оповестяват следователите пред " Коммерсант ". От комитета " не могат да потвърдят информацията за събитията на гибелта на депутата ", защото " към момента правят аутопсия ", се показва в известието.

Междувременно съветската държавна медия ТАСС заяви, че Егоров " е открит мъртъв в Тоболск ", като също се базира на районния комитет. А неофициалният Telegram канал Baza, който има връзки с съветските служби за сигурност заяви, че тялото на Егоров " е намерено в двора на къщата му на улица " Кедровая ".

Вестник " Коммерсант " и ТАСС оповестяват, че следователите към момента откриват аргументите за гибелта на Егоров, а Тоболската градска дума разгласява некролог на страницата си в обществените мрежи, в който се показва, че Егоров е умрял " вследствие на акцидент ".

Егоров се причислява към листата на видни руснаци, които са починали при самоубийство или при необясними произшествия през последните месеци и години, в това число няколко предприемачи, свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

В тази група е и Равил Маганов, ръководител на " ЛУКОЙЛ ", втората по величина петролна и газова компания в Русия, която преди този момент зае необикновената обществена позиция да се разгласи против съветската война в Украйна. Според съветската държавна осведомителна организация ТАСС Маганов е умрял, откакто е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският предприемач Павел Антов, различен член на партията " Единна Русия ", който през 2018 година оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни чиновници в Русия, умря в Индия през декември предходната година, откакто падна от третия етаж на хотел, по данни на индийската полиция.

Месеци преди гибелта си той удостовери поддръжката си за Путин, откакто отхвърли, че е разгласил антивоенно известие в WhatsApp, обвинявайки за това " нещастно неразбирателство и техническа неточност ".

През май съветският заместник-министър на науката и висшето обучение Пьотр Кучеренко умря, откакто се разболя в аероплан с съветска делегация, връщаща се от бизнес пътешестване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди гибелта му, съобщи, че Кучеренко се е чувствал като пленник на съветското държавно управление и се е страхувал за личната си сигурност.

 

Източник " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР