Политическото говорене се променя в кризата. В началото се тръгна

...
Политическото говорене се променя в кризата. В началото се тръгна
Коментари Харесай

Проф. Иванка Мавродиева: Политическото говорене се променя в кризата

„ Политическото говорене се трансформира в рецесията. В началото се потегли с показване на информацията, след това се изведе говоренето на експертно равнище. Този вид малко говорене с термини и статистка, данни, позоваване на престижи остана. Хората, които са експерти, станаха обществени персони. Авторитетно институционално и политическо говорене редом с експертно говорене. Това е новото “.
Това разяснява пред БНР проф. Иванка Мавродиева, учител в СУ по изразителност, бизнес връзка, връзки с обществеността и академично писане, по тематиката за реакцията на медиите и политиците в обстановката с ковид.

Според нея на напред във времето излиза информацията и фактологията и българският жител ги чака: „ Честотата на показване на информацията обаче не значи бистрота. Българите се научиха да ревизират обстоятелствата от други източници... Има превръщане към персоната, има гражданско говорене “.

Проф. Мавродиева уточни предварителните си упования за картината в страната:

„ Фалшивите вести се свързват с това, че жителите чакат незабавно да бъде решен въпросът. Ситуацията с ковид е комплицирана и многопластова, появяват се доста и разнообразни вести... Фалшивите вести се свързват от време на време с отчасти вярна информация, изкривена и доста пъти с детайл на бързо решение на обстановката или на вид недоказани способи, или на прекален оптимизъм “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР