Политическият сезон не приключи, има неочаквано продължение - изтичането на

...
Политическият сезон не приключи, има неочаквано продължение - изтичането на
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ДПС и ГЕРБ се сближават

Политическият сезон не завърши, има ненадейно продължение - приключването на данните от Национална агенция за приходите и африканската чума, съобщи социологът и политически анализатор Андрей Райчев.
По думите, макар упованието, че след успеха на ГЕРБ на европейските избори, политическата обстановка у нас ще се успокои, това не се е случило. В момента страната била била наводнена от неуправляема обстановка и ръководещите са длъжни да работят и през август.
"Така че този сезон не завършва. Трупат се неща, които наесен няма по какъв начин да нямат своите последствия. Говоря за чумата и всеобщото неодобрение, изключително в навечерието на кметските избори и второ с извънредно комплицирания и не доста разбираем сюжет за властовата битка, който виждаме в приключването на данните на Национална агенция за приходите ", предвижда Райчев.
Въпреки това обаче, социологът счита, че стабилността на ръководството е нараснала, поради Движение за права и свободи.
"ДПС се стреми за сближане с ГЕРБ и опазване на ГЕРБ до изборите, което ненапълно съответствува и с интервала на избирането на нов основен прокурор. В този смисъл стабилността е нараснала. Движение за права и свободи ще я пази най-малко до ноември, сигурно ", добави той.
По думите му, ръководещата коалиция няма да пострада и от излизането на "Атака " от дребната коалиция "Обединени Патриоти ". Скарването сред Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изглеждало дефинитивно, само че това не значи, че Сидеров ще се скара и с Борисов.
"Не виждам кой знае каква разлика от това, което беше през пролетта и в този момент ", безапелационен е специалистът.
Райчев обаче предвижда доста бурна политическа есен, тъй като идните локални избори са доста значими и доста забавни за хората.
"Те ще имат огромно политическо значение и преди да забележим по какъв начин ще свършат не можем да разясняваме просто нищо ", добави още Анрей Райчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР