Политическият съюз "Демократична България" публикува своя позиция в четвъртък (13

...
Политическият съюз "Демократична България" публикува своя позиция в четвъртък (13
Коментари Харесай

Демократична България: Първенците в строителните поръчки финансираха манифестацията

Политическият съюз "Демократична България " разгласява своя позиция в четвъртък (13 декември), в която твърди, че три от най-големите строителни компании са финансирали демонстрацията в София, проведена от Камарата на строителите в България. Демократите показват фирмите "Главболгарстрой ", "Хидрострой " и "Джи Пи Груп ". Според информацията, публикувана от политиците, всяка от трите компании е направила "извънредна спомагателна вноска " на стойност 20 000 лева в строителната камара. Това се е случило в интервала сред 4 и 10 ноември. "Тези вноски явно са предопределени за образуване на проправителствената акция ", споделят от "Демократична България ".

Политическото придвижване е на мнение, че "тези компании са мощно доближени до всяка власт и са организирали подправен митинг, с цел да окажат поддръжка на ръководещите ". Наред с това подписката, която бе импортирана от камарата в Народното събрание, не е била подписана от редица строителни компании в България, в това число членове на организацията. Демократите оповестяват, че с тях са се свързали десетки български дребни компании, с цел да заявяват, че не поддържат организацията на камарата и не са се присъединили в подписката. В добавка съюзът сред ДСБ, "Да България " и Зелените насочва рецензии, че Камарата е от дълго време завладяна от властта и не пази ползите на междинния и малък бизнес.

"Сегашното управление на Камарата е трансформирало организацията в присъдружна на властта, посредством своите позиции в нейна поддръжка, във връзка с свадите с ремонта на ул. Граф Игнатиев, нещастието край Своге и други. Свидетели сме на класическо слепване на политическа с икономическа власт – особено за властнически режими, които употребяват разпределянето на обществени средства, с цел да укрепват ръководството си ", допълват от "Демократична България ". Те изричат противоречие и с спомагателните 1.3 милиарда лева, отпуснати от държавното управление за автомагистрала "Хемус ", защото парите се давали под натиска на митинги.

Междувременно строителната камара излезе с позиция против депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева и нейното изявление, че демонстрациите в столицата демонстрират боязън и суматоха от осъществяването на инспекция. "Изявлението на Йончева демонстрира, че за следващ път тя не е схванала значимите послания, отправени ясно и изрично от строителния отрасъл. А точно: да спре потреблението на сектора за политически цели! Мирната проява няма връзка с настояването за експертиза и уверяваме госпожа Йончева, че не сме в суматоха и не изпитваме боязън от инспекции ", се споделя в декларацията. От Камарата прибавят, че упорстват инспекциите на качеството на пътищата да бъдат осъществени и прецизното съблюдаване на съществуващото законодателство. От браншовата организация акцентират, че не одобряват "популистки изявления на депутата Елена Йончева и упорства тя да поддържа с доказателства изказванията си за корупция и злоупотреби в строителството, а в случай че не разполага с такива, обществено да го съобщи ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР