Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър

...
Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър
Коментари Харесай

Патриотите харесаха тайния нов здравен министър

Политическият съвет на ръководещата коалиция утвърди формалната номинация за министър на опазването на здравето.
Припомняме, че в събота министър председателят Бойко Борисов разгласи, че към този момент е решил какъв да е новият здравен министър, само че ще го заяви след гласуването на Бюджет 2018.
Сега в известие на държавната осведомителна работа се споделя, че на днешното постоянно съвещание водачите на партиите от обединението са разгледали няколко вероятни кандидатури, а предлагането за министър ще бъде импортирано от премиера в Народното събрание незабавно след приемането на бюджета за следващата година.
Очаква се това да стане в четвъртък, тъй че предлагането да бъде гласувано от депутатите в петък (10 ноември).
На съвещанието си през днешния ден политическият съвет на обединението е отчел, че реализирането на 4-годишната управническата стратегия на държавното управление за първите 6 месеца се извършва в период, се споделя в известието на държавната осведомителна работа.

Лидерите на партиите са се обединили към извода, че съдружното болшинство е устойчиво. Правителството и болшинството в Народното събрание извършват уговорките, свързани с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Политическият съвет ще разпореди на депутатите на ГЕРБ и на " Обединени патриоти " да образуват екип от адвокати, който да изготви юридически разбор и да направи оферти за законодателни промени във връзка с отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби, каквато концепция стартира министър председателят Борисов през почивните дни.
По време на срещата е разискван и импортираният от кабинета план на държавен бюджет за 2018 година, прегледани са промени в нормативната уредба, свързани с възстановяване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите и са разисквани оферти за промени няколко закона, свързани с ограничението на равнищата на шума в зимните и летните курорти. Разгледани са и оферти, свързани с преместваемите обекти по плажовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР