Политическият съвет на коалицията Обединени патриоти - НФСБ, Атака и

...
Политическият съвет на коалицията Обединени патриоти - НФСБ, Атака и
Коментари Харесай

Въпреки противоречията ГЕРБ и "патриотите" се стремят към пълен мандат, защото България е над всичко

Политическият съвет на обединението " Обединени патриоти - НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация " е разискал напрежението във групировката нощес. За съвещанието удостовери вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия тази заран.

Съветът е заседавал, откакто в изявление за телевизия " Европа " в понеделник другият вицепремиер и водач на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че сред партиите в " патриотичната " коалиция има такова напрежение, че по-скоро няма да се явят дружно на идващите избори (за евродепутати идната година - бел авт.). Една от аргументите, заради която се дразнели представителите на НФСБ, е, че най-вече се изявяват пред медиите хората от Вътрешна македонска революционна организация.

Днес Каракачанов сподели, че неговото виждане е, че има недоразумения и разминавания в обединяването, само че не и проблеми. Той даде да се разбере, че избира нещата да се споделят вътре в обединението, а не - през медиите. По думите му здравият разсъдък претендирал " Обединените патриоти " да продължа да съществува като коалиция и за идващите избори.

Основна цел на съвещанието на политическия съвет на " патриотичната " групировка била потушаването на спора сред НСФБ и Вътрешна македонска революционна организация, с цел да изкара държавното управление цялостен мандат. В ролята на балансьор влезнал водачът на " Атака " и ръководител на парламентарната група Волен Сидеров, оповестява в. " 24 часа ".

Депутати от " патриотичната " коалиция разясниха пред " Дневник ", че желанието е работата да се насочи по осъществяване на програмата на кабинета " Борисов 3 ", като главен фокус са повишение на приходите и други обществени обещания.

След политическия съвет на " Обединените патриоти " зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предвижда през днешния ден по Би Ти Ви, че към този момент нещата в обединението ще са доста по-различни. От думите му се разбра, че не са на дневен ред несъгласията сред ГЕРБ и сътрудниците около така наречен Истанбулската спогодба, за която предходната седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че е оттеглена, с цел да не носи пасиви единствено на партията му.

" Конструкцията на настоящето държавно управление ще бъде постоянно под някакво напрежение. Повярвайте, че това дава спомагателна мотивация, с цел да можем да осъществим уговорките си за четиригодишното управление; задължението, който сме поели пред българските гласоподаватели. И без значение от персоналните ни несъгласия и разликата на партиите, България е над всичко ", сподели още Цветанов и направи поръчка за цялостен мандат.

По мотив мнение на Волен Сидеров около Истанбулската спогодба, че Цветан Цветанов ще бъде този, който би съборил държавното управление, Цветанов сподели, че го приема като задявка и че почита мнението на водача на " Атака ". " Но за мен по-важна е цялостта на държавното управление и на парламентарното болшинство ", заключи още зам.-шефът на ГЕРБ.

Първи тест за болшинството ГЕРБ - " Обединени патриоти " ще бъде гласуването по настояването за премахване на социалиста Валери Жаблянов от управлението на Народното събрание, което ГЕРБ се чака да внесе през днешния ден поради мнението му, че " Народният съд е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване ". Засега няма решение на парламентарната група на " патриотите ", само че има и депутати, които персонално не поддържат оставката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР