Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на

...
Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на
Коментари Харесай

БСП заговори за нов размер на партийната субсидия

Политическият съвет на коалиция "БСП за България " организира съвещание, на което бяха разисквани присъединяване на съдружните сътрудници на Българска социалистическа партия в локалните избори и резултатите от вота. Това оповестиха от партията. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова води срещата.

Стана ясно, че ПК "Екогласност ", ПК "Тракия ", КПБ и "Нова Зора " са дали висока оценка за съдействието с Българска социалистическа партия за България. На срещата са маркирани като положително развиване увеличението на поддръжката със 150 000 гласа, както увеличението на броя кметове и общински съветници и успеха в четири регионални центрове.

Нинова: Устояхте на невиждан напън

В края на диалозите всички обединения се сплотиха към четири точки. Сред тях са поддръжка за водената от управлението на Българска социалистическа партия и управлението й политика. Политическият съвет
предлага на парламентарната група на "БСП за България " да стартира съвещания за възстановяване на изборното законодателство, за унищожаване опцията за манипулиране на изборните резултати и замяна на вота.

Предлага се депутатите на социалистите да предизвикват разговор за размера на партийната дотация, който да разрешава естественото действие на партиите и да прекъсне зависимостите от бизнес ползи. А като четвърта точка присъстващите на срещата записаха, че заради зародили различия в някои общини при нареждане на листите, въпросите за съдружната политика да се централизират в Народно събрание на Българска социалистическа партия и политическия съвет на обединението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР