Политическият преход в България приключи с приемането на страната ни

...
Политическият преход в България приключи с приемането на страната ни
Коментари Харесай

Политолог: Политическият преход в България приключи с приемането ни в НАТО и ЕС

Политическият преход в България завърши с приемането на страната ни в НАТО и Европейски Съюз. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ политологът Теодора Йовчева. Тя добави, че в българската политика липсва последователност и благодарност към достиженията на другите.
" Много бързо оплюхме държавните управления сред 2001г., 2005г. и 2009г. – даже, които свършиха сериозна работа по влизането на България в Европейски Съюз, и приготвиха страната чисто юридически, законово, съгласуваха толкоз доста алинеи, с цел да се получи това, което имаме сега. И може би за 30 години някои хора са си представяли, че България би могла да бъде Швейцария на Балканите или да доближи стандарта на Германия, само че дано бъдем реалисти. Политиката не става от ден за другия и най-много политиката би трябвало да се разбере, че не става от една година за един мандат ", изясни политологът.
Тя добави още, че значимите планове и цели се извършват в дълготрайна вероятност.
Премиерът Бойко Борисов означи годишнината от рухването на Берлинската стена с пост във Фейсбук:
" Комунизмът е оставил такава бездна в Европа, че 30 години след историческото рухване на Берлинската стена, източните страни и до момента мъчно догонваме западните. Все още носим белезите му, към момента имаме доста работа, само че посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор. Убеден съм, че би трябвало да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не позволяваме тоталитарните режими да ни разделят. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР