Политическият пъзел и възможните сценарии за излизане от кризата коментираха

...
Политическият пъзел и възможните сценарии за излизане от кризата коментираха
Коментари Харесай

Политолози: Няма ресурс за мнозинство, вървим към избори през март

Политическият пъзел и вероятните сюжети за излизане от рецесията разясниха политологът доцент Стойчо Стойчев и политическият анализатор Слави Василев в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Много по-добре е да се подходи по този начин, както се подхожда в този момент - да се изложат цели и стратегии, които биха могли да обединят партиите, които мъчно се сплотяват една други, и вероятно по-късно да стигнем до персони ", съобщи Слави Василев във връзка с поръчките на Политическа партия, че първо ще се търсят пресечни точки по общи приоритет. Въпреки това добави, че хората доста повече се вълнуват кой ще ги ръководи, в сравнение с да видят коя е следващата стратегия, която ще се предложи и няма да се реализира. 

Според доцент Стойчо Стойчев логиката на парламентарното ръководство допуска твърди и устойчиви болшинства.

" Ако е имало шансове за сформиране на кабинет, нямаше смисъл да се бави толкоз процедурата. Предполагам, че това е съветвано с президента. Няма запас за образуване на болшинство - върви се към предварителни избори и те са програмирани да се случат през март ", сподели още той. 

" Разликата сред първия, втория и третия мандат не трансформира консистенцията, хората и партиите в Народно събрание. Искам да отбележа, че събитието, че действаме на спешен режим посредством служебни държавни управления, не значи, че страната не действа. Всеки ден виждам вести, които ме карат да си мисля, че страната действа доста по-добре, когато отговорността е персонално на президента и когато служебния кабинет не би трябвало да се бори за мандата в Народно събрание. Ще продължим да действаме в този спешен режим, който обаче създава много повече резултати от постоянните държавни управления ", съобщи от своя страна Слави Василев. 

Според Стойчо Стойчев, партийната система се трансформира и даде за образци появите на новите играчи през последните години като Има Такъв Народ, " Изправи се! ", Политическа партия. Стойчев предвижда, че когато искристализират и се институционализират, партийният живот ще се отпуши.

" Такива неща се случват, когато има трансформации на партийните системи ", сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР