Политическият диалог между Русия и България най-накрая получи устойчива динамика.

...
Политическият диалог между Русия и България най-накрая получи устойчива динамика.
Коментари Харесай

Посланик Макаров: Политическият диалог между Русия и България най-накрая получи устойчива динамика

Политическият разговор сред Русия и България най-сетне получи устойчива динамичност. Това сподели посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров в изявление за *агенциите „ Фокус " и ТАСС* по случай 140 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Русия. Според него двете страни в последно време са съумели да сложат завършек на п родължилата 10 години пауза в контактите на най-високо ниво: през март съветският министър-председател Дмитрий Медведев беше на публично посещаване в София, а президентът Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева посетиха Русия в границите на година и половина. Посланикът добави, че постоянно се организират срещи на парламентарните групи за другарство, българските делегации вземат участие в рганизирани в Русия конгреси и в икономическата област също се следи позитивна наклонност с възобновяване на естествения режим на работа на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо Политическият разговор сред Русия и България най-сетне получи устойчива динамичност. Това сподели посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров в изявление за *агенциите „ Фокус " и ТАСС* по случай 140 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Русия. Според него двете страни в последно време са съумели да сложат завършек на траялата 10 години пауза в контактите на най-високо ниво: през март съветският министър-председател Дмитрий Медведев беше на публично посещаване в София, а президентът Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева посетиха Русия в границите на година и половина. Посланикът добави, че постоянно се организират срещи на парламентарните групи за другарство, българските делегации вземат участие в проведени в Русия конгреси и в икономическата област също се следи позитивна наклонност с възобновяване на естествения режим на работа на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, чието последващо съвещание е в подготовка за септември. „ Ренесансът и на междурегионалното съдействие е ясно забележим - през последните две години руско-българският конгрес за побратимени градове към този момент се организира три пъти. Кметовете на градовете и селата поддържат връзка между тях, намират общи тематики, подписват нови съглашения за съдействие. Това е тласък за обмена на креативен екипи, културни,
спортни и бизнес делегации. Между другото, през септември се възнамерява да се състои във Варна и Бургас фестивал „ Седмица на Северен Кавказ " - на него ще се организира предприемачески конгрес, галерия на национални занаяти и концерти на национални ансамбли. Като цяло културната сфера обичайно се характеризира с огромен брой събития, които се организират освен в София, само че и в цялата страна. През април, да вземем за пример, известният съветски реализатор Григорий Лепс свири тук, през юни Кубанският казашки хор и Филип Киркоров направиха турнета в редица български градове. Посетих някои концерти и видях топлината на българската аудитория към нашите актьори. Съществуват положителни вероятности за усилване на съдействието сред музеите. В края на май се откри изложбата „ Мечът на хан Кубрат.
Дните на Ермитажа в София ", в която бяха показани два доста скъпи експоната - мечът и пръстенът на хан Кубрат, който нашите български другари изключително почитат. Динамично се развиват връзките в региона на спорта. Миналата година министърът на спорта на Русия Павел Колобков посети България, като тази година работим за организация на аудиенция на неговия български сътрудник Красен Кралев в Русия. Според мен капацитетът в тази област на съдействие надалеч не е привършен и ще продължим да усилваме взаимоотношението както посредством еждуведомствената връзка, по този начин и на равнище контакти сред специалисти и спортисти ", сподели посланикът на Русия в България.
Анатолий Макаров посочи, че резултатите от туристическия сезон ще бъдат систематизирани на по-късен стадий. Той изрази вяра договарянията за енергийните планове да продължат и да бъде приключена в полза на двете страни почналата по тях работа. Според него сред двете страни най-важното е да се поддържа дух на градивно съдействие, като се вземат поради националните ползи и взаимното почитание, а Русия е отворена за задълбочаване и разширение на многостранното съдействие с България.ътрудничество, чието последващо съвещание е в подготовка за септември. „ Ренесансът и на междурегионалното съдействие е ясно забележим - през последните две години руско-българският конгрес за побратимени градове към този момент се организира три пъти. Кметовете на градовете и селата поддържат връзка между тях, намират общи тематики, подписват нови съглашения за съдействие. Това е тласък за обмена на креативен екипи, културни, спортни и бизнес делегации. Между другото, през септември се възнамерява да се състои във Варна и Бургас фестивал „ Седмица на Северен Кавказ " - на него ще се организира предприемачески конгрес, галерия на национални занаяти и
концерти на национални ансамбли. Като цяло културната сфера обичайно се характеризира с огромен брой събития, които се организират освен в София, само че и в цялата страна. През април, да вземем за пример, известният съветски реализатор Григорий Лепс свири тук, през юни Кубанският казашки хор и Филип Киркоров направиха турнета в редица български градове. Посетих някои концерти и видях топлината на българската аудитория към нашите актьори. Съществуват положителни вероятности за усилване на съдействието сред музеите. В края на май се откри изложбата „ Мечът на хан Кубрат. Дните на Ермитажа в София ", в която бяха показани два доста скъпи експоната - мечът и пръстенът на хан Кубрат, който нашите български другари изключително почитат. Динамично се развиват връзките в региона на спорта. Миналата година министърът на спорта на Русия Павел Колобков посети България, като тази година работим за организация на аудиенция на неговия български сътрудник Красен Кралев в Русия. Според мен капацитетът в тази област на съдействие надалеч не е привършен и ще продължим да усилваме взаимоотношението както посредством междуведомствената връзка, по този начин и на равнище контакти сред специалисти и спортисти ", сподели посланикът на Русия в България.
Анатолий Макаров посочи, че резултатите от туристическия сезон ще бъдат систематизирани на по-късен стадий. Той изрази вяра договарянията за енергийните планове да продължат и да бъде приключена в полза на двете страни почналата по тях работа. Според него сред двете страни най-важното е да се поддържа дух на градивно съдействие, като се вземат поради националните ползи и взаимното почитание, а Русия е отворена за задълбочаване и разширение на многостранното съдействие с България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР