Политическият диалог и разбирателството са от ключово значение за гарантирането

...
Политическият диалог и разбирателството са от ключово значение за гарантирането
Коментари Харесай

Президентът Радев говори по телефона с емира на Катар

Политическият разговор и разбирателството са от основно значение за гарантирането на мира и стабилността в района на Персийския залив. Единствено по пътя на дипломацията следва да се изгладят зародилите неразбирателства сред Катар и други страни в района. Това съобщи президентът Румен Радев в телефонен диалог с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, който се организира през днешния ден по самодейността на катарската страна, оповестява президентският прессекретариат.
По време на диалога президентът прикани да бъдат употребявани всички дипломатически средства за попречване на ескалацията на напрежението в района, както и за опазване на единството на Съвета за съдействие на арабските страни от Залива. Президентът обърна особено внимание на самодейност за медиация на Кувейт и изрази вяра, че заинтригуваните страни ще съумеят да се възползват от нея и да преодолеят разликите си в името на стабилността и благоденствието на целия район.
„ Съветът за съдействие на арабските страни от Залива е значим сътрудник за Европейския съюз и България. Високо ценим обичайно положителните и другарски връзки посред ни и бихме желали те да бъдат продължени и задълбочени “, сподели още президентът.
Президентът Румен Радев и шейх Тамим бин Хамад Ал Тани дефинираха търговско-икономическите връзки, вложенията и сигурността като основни сфери от съвместен интерес за предстоящ разговор и партньорства.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР