Политическият дебат от последните дни се премести в студиото на

...
Политическият дебат от последните дни се премести в студиото на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние се отбраняваме, това не е наша битка

Политическият спор от последните дни се реалокира в студиото на " Панорама " в Българска национална телевизия. В него участваха Даниел Лорер ( " Продължаваме промяната " ), Георги Свиленски (БСП), и Христо Иванов ( " Демократична България " ). Дистанционно в предаването се включи и Йордан Цонев (ДПС).

Основаната тематика на дебатите бе връщането на хартиените бюлетини.

" Онези, които бутат изборния кодекс, те бутат към избори. Да слязат от този избирателен експрес. Да кажат ясно какво се случва. Да изтеглят този законопроект. Да споделят умерено защо става дума. Ако те смятат, че това е по-важно от бюджет, война, проект за възобновяване

Когато гласувахме с хартия имаше близо половин милион невалидни бюлетини. Не знам дали постоянното държавно управление се проваля или се образува. Задаваща се коалиция подплатена с хартиената бюлетина.

Това съобщи Лорер. Той добави, че в случай че се стигне до втори мандат " Продължаваме промяната " ще предложи държавно управление на малцинството.

" С доста ясна стратегия. Който желае - да я поддържа ", сподели Лорер.

Цонев първо изясни за какво не е отишъл в студиото.

" Телевизията е блокирана, всички входове са блокирани, не можем да влезем да изразим волята на нашите гласоподаватели. Отвън са гласоподавалите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България.

Сами разбирате, че ние също можем доста елементарно да докараме нашите последователи. Но от това няма да завоюва нищо българската народна власт. Протестът е хубаво нещо, само че не когато се пречи на другите да работят ".

Това сподели Цонев, разяснявайки обстоятелството, че протестиращите против хартиената бюлетина по същото време в центъра на София, бяха обкръжили постройката на малкия екран.

" Силово е това, което се случва извън. Силово налагане на малцинството над болшинството ", сподели още Цонев.

Той повтори, че Движение за права и свободи предлага 100% машинно гласоподаване, само че с други машини - като тези в Съединени американски щати.

Според Георги Свиленски същинският митинг ще стартира след няколко седмици, когато няма бюджет.

" Аз най-искрено съм пропагандирал, че машинното гласоподаване отстрани недействителните бюлетини. Винаги сме били за смесено гласоподаване ", сподели Свиленски.

Христо Иванов съобщи:

" Тази борба въобще не сме я търсили. Положиха се неимоверни старания за разговор. И в този миг на черния кон се появява Корнелия Нинова с тематика, която е ясно, че ще бъде разделяща.

Това е първият законопроект, който минава. Ние се отбраняваме, това не е наша борба. Отбраняваме на жителите правата. Никой тези жители не може да ги изкара, да ги докара. Те излизат, тъй като си бранят павата ",

Според Иванов не става дума просто за изборни права.

" Става дума за тестване на публичното мнение за образуване на коалиция ", уверен е той.

Според Иванов хората, които са на площада, не са разнообразни от болшинството българи,

" Хората, които са на площада, не са разнообразни от мнозинсрвото българи. Когато някой пипа техните права това да не се случва полунощ. Вермахта, който минава през зелена градниа. Така се държаха. Демонстрация на мощ.

Той желал разговор, но подобен разговор, че за една нощ да ги прекараме. Става дума за тестване на взаимното доверие дали може да стане управническа ", сподели Иванов.

И добави във връзка с хартиената бюлетина:

" Не го правете контрабанда, не го правете с ритник ".

Георги Свиленски репликира:

" Когато гласоподават за хартиени смаолети може, за хартиени бюлетини не може ".

А Йордан Цонев съобщи:

" Съмняваме се, че в тези машини софтуерът е манипулиран в интерес на " Подължаваме смяната " и " Демократична България ".

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР