Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян печели категорично проведените

...
Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян печели категорично проведените
Коментари Харесай

Блокът на Пашинян печели над 70% на изборите в Армения

Политическият блок на арменския министър председател Никол Пашинян печели изрично извършените в страната предварителни парламентарни избори. Блокът " Моя стъпка " получава 70,43 % от гласовете. Това демонстрира преброяването на бюлетините във всички изборни секции.

В Народното събрание влизат също партиите " Процъфтяваща Армения " и " Светла Армения ". Под 5-процентната граница остана управлявалата до наскоро " Републиканска партия на Армения ". Предсрочните избори бяха свикани по концепция на Пашинян, който цели да консолидира по-висока социална поддръжка за политиката си.

„ В новата история на Армения това са първите изключителни парламентарни избори, провокирани от и.д. министър председател Никол Пашинян. Наложи се да бъдат ускорени, с цел да може Пашинян да работи в пълностоен формат, защото предходния парламент беше с преобладаващо наличие на някогашните ръководещи в лицето на " Републиканска партия " и той не можеше да прокара своите хрумвания и визии “, изясни в изявление за предаването ни „ 12+3 “ Вартануш Топакбашян - основен редактор на вестник „ Ереван “, съгласно която е изненада е, че " Републиканска партия на Армения " не съумя да влезе в Народното събрание.

„ При този формат нещата евентуално радикално ще се трансформират, тъй като Никола Пашинян взима напълно болшинството в Народното събрание и ще забележим какви ще бъдат резултатите от бъдещата му работа “, добави Топакбашян, както и разясни, че анализаторите въпреки всичко са очаквали " Републиканска партия " да има свое посланичество.

„ Изборите бяха демократични, транспарантни и почтени “, добави основният редактор:

„ Нарушенията бяха минимални спрямо предходните избори, регистрират наблюдаващите. Над 100 недоволства са били изпратени до съответните органи, само че като цяло изборите се организираха честно и правилно “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР