Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян печели категорично проведените

...
Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян печели категорично проведените
Коментари Харесай

Блокът на премиера Никол Пашинян печели убедително парламентарния вот в Армения

Политическият блок на арменския министър председател Никол Пашинян печели изрично извършените в страната предварителни парламентарни избори. Блокът „Моя стъпка“ получава 70,43 % от гласовете. Това демонстрира преброяването на бюлетините във всички изборни секции.

В Народното събрание влизат също партиите „Процъфтяваща Армения“ и „Светла Армения“. Под 5-процентната граница остана управлявалата до наскоро „Републиканска партия на Армения“. Предсрочните избори бяха свикани по концепция на Пашинян, който цели да консолидира по-висока социална поддръжка за политиката си.

„ В новата история на Армения това са първите изключителни парламентарни избори, провокирани от и.д. министър председател Никол Пашинян. Наложи се да бъдат ускорени, с цел да може Пашинян да работи в пълностоен формат, защото предходния парламент беше с преобладаващо наличие на някогашните ръководещи в лицето на „Републиканска партия“ и той не можеше да прокара своите хрумвания и визии “, обясни по Вартануш Топакбашян – основен редактор на вестник „ Ереван “, съгласно която е изненада е, че „Републиканска партия на Армения“ не съумя да влезе в Народното събрание.

„ При този формат нещата евентуално радикално ще се трансформират, тъй като Никола Пашинян взима напълно болшинството в Народното събрание и ще забележим какви ще бъдат резултатите от бъдещата му работа “, добави Топакбашян, както и разясни, че анализаторите въпреки всичко са очаквали „Републиканска партия“ да има свое посланичество.

„ Изборите бяха демократични, транспарантни и почтени “, добави основният редактор:

„ Нарушенията бяха минимални спрямо предходните избори, регистрират наблюдаващите. Над 100 недоволства са били изпратени до съответните органи, само че като цяло изборите се организираха честно и правилно “.

Подробности, както и прогнози за бъдещето на Армения, както във вътрешен, по този начин и в интернационален проект – можете да чуете в звуковия файл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР