Политическият анализатор днес изнесе лекция в аулата на БСУ по

...
Политическият анализатор днес изнесе лекция в аулата на БСУ по
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов в Бургас: Българите дори не подозират в каква екзистенциална криза се намира страната

Политическият анализатор през днешния ден изнесе лекция в аулата на БСУ по покана на лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 2-ри МИР инж. Петър Кънев

Българите не осъзнават в каква екзистенциална обстановка се намират и наподобява няма мощ, която да ги разсъни за протичащото се . С тези думи на процедура може да се заключи лекцията и диалога с жители, който организира през днешния ден в аулата на БСУ политическият анализатор проф. Иво Христов, който бе в морския град по покана на лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 2-ри МИР инж. Петър Кънев.

Пред публика, формирана от хора от съвсем всички възрастови групи, проф. Христово засегна редица тематики, значими за развиването на България както в местно-, по този начин и в геополитически мащаб. По думите му страната ни за следващ път се намира на кръстопътя, на който се е намирала постоянно – този път в подтекста на войната в Украйна и разцепващия се модел на геополитически въздействия на планетата.

„ Ние сме там, където се трият двете огромни геополитически плочи. Разместването им води до това, което се намира сред тях, да се анихилира, а ние сме тъкмо там. И то в най-жалкото си положение в последните десетилетия – както като народ, по този начин и като капацитет и шансове за излизане от обстановката. Страната е на практика деиндустриализирана, не произвеждаме нищо, изпразнена е вътрешнодемографско и има структурата на страна от Третия свят – мощно развита столица и два града и половина, сред които има бездна. Българската територия напълно умерено може да изхранва 20 млн. индивида. Тук обаче живеят 5 млн. и няма даже да разясня тяхната конструкция ”, сподели проф. Иво Христов при започване на лекцията си, след която следваха въпроси.

Той разяснява положението на образованието в страната и дефинира равнището на излизащите от системата на междинното обучение като „ пагубно ”. Същото е ситуацията и във висшите образователни заведения, акцентира още политическият анализатор. Когато с няколко къси и точни фрази той очерта положението на България във вътрешно отношение, проф. Христов подхвана и външната политика, която в този миг от съществуването на Европа е може би най-ключова.

„ България се намира на по-малко от 200 километра от една същинска война, почнала като местна, като районна, само че имаща безусловно всички шансове да приключи като международна. Индикациите за повдигането на температурата на спора в Украйна са налице. България е въвлечена логистично в спора и се приказва интензивно към усилване на този развой още след изборите. Всичко това бива заварено от едно общество, което е надълбоко разграничено и надълбоко неуверно в личното си бъдеще. Преживявали сме надалеч по-тежки интервали, само че сме били и по-подготвени. При действителен проблем пред нас в този момент, смятате ли, че имунната система на българина и на държавта ще издържи? За мен този въпрос е риторичен ”, сподели още проф. Иво Христов.
 Инж. Петър Кънев - лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за 2-ри МИР-Бургас, предложения проф. Иво Христов да се срещне с бургазлии в аулата на Бургаския свободен университет
В края на лекцията, на която участваха освен лидерът на листата за 2-ри МИР-Бургас на „ Българска социалистическа партия за България ” инж. Петър Кънев, само че и регионалният водач на Българска социалистическа партия Стойко Танков, общинският водач Живко Господинов и други членове от актива на партията, думата бе дадена на публиката – да задава въпроси и да търси решения на проблемите. 

Повече за тази част от днешното събитие в аулата на БСУ можете да гледате във второата половина на нашето видео:



Очаквайте на следващия ден извънредно изявление с проф. Христов, в което ще опитаме да задълбаем малко повече с по-конкретни въпроси във връзка с България и геополитиката.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР