Политическите скандали следват един след друг, а сега в споровете

...
Политическите скандали следват един след друг, а сега в споровете
Коментари Харесай

И глас от Русия казва, че прокуратурата ни едва ли не издава присъди

Политическите кавги следват един след различен, а в този момент в разногласията се включи и прокуратурата, която както наподобява си е присвоила функционалностите на съд и още на стадия на следствието надали не произнася присъди, написа през днешния ден в разбор от София кореспондентът на съветската организация ТАСС Игор Ленкин.
У доста наблюдаващи се оформя мнението, че ведомството играе поради публиката, като прави гръмки демонстративни арести на политици и предприемачи, написа създателят, чиято цел е да проучва аргументите за уличните митинги в България.
Вероятно за първи път от години зад многолюдните митинги не стоят главните политически сили на страната . Изглежда, че стачкуващите не са представители на съответни политически обединения, а са просто елементарни жители, които са изтощени от обещания за по-добро бъдеще, вижда съветският сътрудник.
Действията на прокуратурата бяха директна причина за сегашните всеобщи митинги - чиновници по сигурността арестуваха висши чиновници на президентската администрация: съветникът по защитата и сигурността Илия Милушев и секретарят по правни въпроси и битката с корупцията Пламен Узунов.
Акцията се организира в офисите им в президентската администрация, след което, обвинявайки първия в разкриването на класифицирана информация, а втория в корист със служебното си състояние, а точно търговия с въздействие, той бе пуснат под гаранция.
Според някои специалисти тези дейности на правоприлагащите органи се трансфораха в един от стадиите на политическа офанзива против президента Радев, който бе подсилен от съвсем 60% от гласоподавателите (над 2 милиона души) на изборите през ноември 2016 година,
Същевременно за ръководещата партия на премиера Бойко Борисов през 2017 година към 33% от гласоподавателите (1,15 милиона души) подадоха своите гласове през годината. Наскоро Радев  подлага на критика държавното управление на Борисов и остро реагира на демонстративните дейности на спецслужбите, като приказва на импровизиран протест в негова поддръжка на 9 юли.
Българският президент означи, че " хората са ядосани от неистини, грабежи, произвол, рекет, като всичко това принуждава над 2 милиона българи да живеят отвън страната ".
" Имаме ясно кредо: независимост, правда, правдивост за всеки жител на страната. Събрахме се тук, с цел да защитим нашата независимост. Събрахме се да кажем: няма политическа принуда, няма прокурорска рекет, произвол, няма популизъм, който убива закона и върховенството на закона ", сподели президентът на България, който се обърна към протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР