Политическите сили в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС отказаха днес

...
Политическите сили в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС отказаха днес
Коментари Харесай

Партиите не коментират законопроекта за премахване на частните лотарии

Политическите сили в Народното събрание ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха през днешния ден да разясняват предлагането на Валери Симеонов за унищожаване на частните лотарии, за което в петък се разбра, че е подкрепено от премиера Бойко Борисов. От ГЕРБ и Движение за права и свободи споделиха, че към този момент се въздържат от коментар, а от Българска социалистическа партия - че нямат позиция.

От " Воля " също не разясниха с аргумента, че водачът Веселин Марешки го няма, а той не отговаряше на мобилния си телефон.

Вносителят Валери Симеонов от " Обединени патриоти " разгласи през днешния ден, че не се отхвърля от предложенията и не е инструмент нито на Борисов, нито на някой различен. Той сподели още, че прави всичко от съвест, защото
хазартът е проказа.

Социалистът Румен Гечев разгласи, че Българска социалистическа партия не би трябвало да се меси в борбата сред хора, които искарват милиони от
хазарт. По неофициална информация на съвещанието на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " е имало разногласия по тематиката - няколко депутати са поискали законопроекта да бъде подсилен, а управлението - да се гласоподава " въздържал се ".

По информация на " Дневник " сега лицензи за
лотария имат частните сдружения " Национална лотария " и " Лотария България ", в които мажоритарен дял има предприемачът Васил Божков. Прекратяването на активността им ще засегне неговите ползи в този сегмент от хазартния бизнес (още четете тук).

Друго предложение в законопроекта е продажбата на лотарийни талони да се прави единствено в лицензирани обекти, а не и в бензиностанции и супермаркети, както е в този момент, и такива да няма в радиус от 300 метра от учебни заведения.

Не е известно дали и какъв брой лицензирани обекта като пунктове има веригата " Лафка ", в която има специфични места и реклама за продажбата на лотарийни билети. " Национална
лотария " е един от огромните сътрудници на веригата, обвързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР