Политическите сили в 48-ото Народно събрание се разбраха за разпределението

...
Политическите сили в 48-ото Народно събрание се разбраха за разпределението
Коментари Харесай

Политическите сили си разпределиха местата в пленарната зала

Политическите сили в 48-ото Народно заседание се схванаха за разпределението на стаите и местата в пленарната зала. Днес в постройката на Народното събрание се състоя техническа среща на контактните групи на политическите сили. 

Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев разяснява пред публицисти на излизане от постройката, че разпределението в залата като цяло ще е идентично с предходното Народно заседание. По думите му този път не „ Възраждане “, а „ Български напредък “ ще бъдат откъм гърба в пленарната зала. 

В ляво още веднъж се чака да бъдат депутатите от " Българска социалистическа партия за България ", до тях – Движение за права и свободи. В центъра ще са „ Продължаваме промяната “ и „ Възраждане “. В десния блок ще бъдат ГЕРБ-СДС и „ Демократична България “. 

Депутатите от „ Възраждане “ ще седят на мястото на „ ИТН “ директно до „ Продължаваме промяната “. Всички 27 народни представители ще бъдем компактна група начело в централния блок, разяснява пред публицисти заместник-председателят на „ Възраждане “ Петър Петров. 

Той заяви, че от „ Демократична България “ са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на Народното събрание,

против което от „ Възраждане “, са възразили. Петров сподели, че имат уверението на администрацията на Народното събрание, че посланикът ще бъде поканен.  

Александър Ненков сподели, че ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група ще предложат собствен претендент за ръководител на Народното събрание. Номинацията ще стане ясна след съвещание на парламентарната им група.

За мен Росен Желязков е един извънредно квалифициран експерт, разяснява Ненков, след което добави, че той би бил един в действителност добър ръководител на Народното събрание. 

Групата на „ Българска социалистическа партия за България “ взимат стаята на „ ИТН “, а най-новата политическа мощ в Народното събрание „ Български напредък “ – тази на левицата. Останалите политически сили си резервират стаите, посочи Ненков. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР