Политическите сили, спечелили парламентарните избори в Италия, призоваха за импийчмънт

...
Политическите сили, спечелили парламентарните избори в Италия, призоваха за импийчмънт
Коментари Харесай

Политическа криза в Италия

Политическите сили, спечелили парламентарните избори в Италия, приканиха за импийчмънт на президента Серджо Матарела. Причина са дейностите му, които попречиха за образуването на държавно управление на Апенините.

Държавният глава връчи мандат за съставянето на кабинет на Джузепе Конте. Той предложи имената на министри, че Матарела наложи несъгласие на избора му на финансов министър. Движението „ Пет звезди “ се опита да образува кабинет със „ Северната лига “.

След като оферти за министър председател от Конте върна мандата заради стимулирано противоречие на президента на страната министър на стопанската система да е Паоло Савона, през днешния ден се прави следващият опит Италия да има ново държавно управление. Мотивът на президента да откаже номинацията е, че тя е с неприкрит антиевропейски темперамент.

В поддръжка на президента са демократите и „ Форца Италия “ на някогашния министър председател Силвио Берлускони. АНСА заяви, че има и апели за предварителни избори. Президентът Серджо Матарела уточни, че ще вземе решение дали ще има нови избори след нов кръг от договаряния за сформиране на парламент.
Снимка: БТА/ XINHUA
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР