Политическите сили с поглед към кабинета Денков-Габриел. ДПС все още

...
Политическите сили с поглед към кабинета Денков-Габриел. ДПС все още
Коментари Харесай

Ден преди връщането на мандата - ГЕРБ, ДБ и ДПС коментираха проектокабинета Денков-Габриел

Политическите сили с взор към кабинета " Денков-Габриел ". Движение за права и свободи към момента не са решили по какъв начин ще гласоподават за държавното управление. Те ще вземат решение откакто Николай Денков върне на президента досието с имената на министрите на следващия ден. Засега Движение за права и свободи са удостоверили само поддръжка за конституционна промяна. Заради договарянията за конституционно болшинство на ПП-ДБ им се наложи в последните дни да изясняват връзките си с Движението.

От ГЕРБ дефинират позицията на президента Радев против сформирането на кабинета като офанзива против парламентарната народна власт.Георги Георгиев счита,че държавното управление с Политическа партия -ДБ е единствения излаз от безотговорно ръководство на един човек в страната.

" Г-н Радев, да - безспорно също е определен от хората непосредствено, само че той назначаваше служебни държавни управления, на които контролът можеше да бъде държан единствено и само от него. Правителства, които не подлежаха на парламентарен надзор, държавни управления, които при отсъствието на парламент жаргонно казано правеха всичко каквото изиска. Така че оттук насетне всеки коментар на президента Радев против сформирането на постоянно държавно управление е коментар против демокрацията в тази страна, тъй като той би трябвало да знае, че като държавен глава му е вменено да съставлява единството на тази нация. Това, което той прави обаче и с мненията си и с държанието си е единствено и само да задълбочава разлики ", съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ.

В изявление за Дойче веле съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов споделя, че ще работят за рестартиране на парламентарната народна власт и ще беседва с всички партии, като се изключи “Възраждане ”. Иванов споделя и че задачата на този парламент при излъчена изпълнителна власт е да употребява това време, с цел да рестартира всички детайли на парламентарната република, като конституционната промяна е върховата изява на това. Пред немската медия Иванов разяснява и за какво се е наложило да седнат на една маса с Движение за права и свободи. Той споделя, че рестарта, за който приказва, постанова да седнат на една маса с оптимално необятно показани пластове на българското общество през партиите в Народното събрание. Лидерът на " Да, България " акцентира, че сега тук върви преход, за който е нужна огромно изпитание.

В известие до медиите от Движение за права и свободи обявиха, че още не са решили по какъв начин ще гласоподават за кабинета, който ще бъде показан на следващия ден при президента. Думите по Българска национална телевизия през вчерашния ден на техния народен представител Хамид Хамид, че ще гласоподават срещу, дефинират като персонално мнение. В известието се споделя, че Движението за права и свободи ще вземе решението по какъв начин ще гласоподава за кабинета „ Денков ” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев и след решение на груповия орган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР