Политическите събития през 2023 г. бяха изключително сложни и напрегнати.

...
Политическите събития през 2023 г. бяха изключително сложни и напрегнати.
Коментари Харесай

Бивш зам.-председател на ДПС смрази Пеевски: Доган може да избере друг лидер ако направиш това

„ Политическите събития през 2023 година бяха извънредно комплицирани и напрегнати. Осветени бяха доста зависимости и различия в нашето общество, както и доста институционални напрежения “.Това разяснява пред БНР Осман Октай, политически анализатор, някогашен заместник-председател на Движение за права и свободи.
„ Бойко Борисов беше заставен да поддържа втория мандат и държавното управление на акад. Денков. Борисов направи всичко допустимо да прикачи към това ръководство Делян Пеевски и Движение за права и свободи “, добави той.
Като забавен миг от миналата година Осман Октай дефинира и „ метода, по който беше „ опраскан “ някогашния основен прокурор Иван Гешев “.
Октай уточни, че не изключително огромен оптимист във връзка с гласуваните промени в Конституцията на страната. „ Самият факт, че огромна част от прокурорската квота във Висш съдебен съвет ще бъде определена от политиците, значи, че още веднъж ще има политически надзор върху новия основен прокурор. Най-важно е по какъв начин ще се осъществят законодателно тези конституционни промени, в случай че останат в действие и не бъдат анулирани някои решения от Конституционния съд “.
Той подсети, че следва ротация, която е доста комплицирана. „ Ако Пеевски и Движение за права и свободи се включат в едно последващо ръководство, това ще докара до неуспех. За да няма неуспех и да продължава по настоящия метод – мъчно, само че видимо за европейския път на България – би трябвало акад. Денков да продължи да бъде министър-председател. Помните ли офанзивите на лицето Пеевски против акад. Денков? “.
Осман Октай съобщи също, че се чуди къде е Мустафа Карадайъ: “Защо е в конспиративност? Чудя се дали Доган няма да уточни различен водач на конгреса през февруари, в случай че Пеевски не извърши до дъно нещата, които е поел пред него. На първия ред в Движение за права и свободи непроменяемо към този момент седи и Филиз Хюсменова “.
С държанието си президентът Радев, каквито и политически цели да преследва, дискредитира България, уточни Октай.
В слаба позиция сме, заключи анализаторът. „ Нищо не ни сплотява като национални знаци. Всеки ден кавги, разграждащи институционално страната. Създава се неприятен облик на България, от който се възползват външните сили “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР